Stäng
blog-header
februari 9, 2016
Veronica Eneskjöld, bloggare

Mellokollen, Deltävling 1: ”Nu är det dags för revansch”

Så var det äntligen dags. Melodifestivalen är tillbaka och med den (en lite försenad) Mellokollen!

Vad hände egentligen? Vem föll? Vem borde inte sjungit? Vilka pausnummer borde aldrig ha lämnat ritbordet?

Programledare för veckans deltävling i Göteborg var Gina Dirawi och Petra Mede. Dirawi kommer vara den fasta punkten, medan rollen som hennes sidekick kommer variera.

Samir och Viktor tävlade som bekant förra året med den rörande vackra låten ”Groupie”. Nöjda med framgången ställde de upp i år igen. Den här gången med ”Vi ska bada nakna”, ett annat mästerverk i samma kaliber.

”Vi ska bada nakna” är en låt som handlar om att bada i fontänen på Sergels torg. Förra året spådde jag att ”Groupie” skulle spelas flitigt på alla mellanstadiediscon. ”Vi ska bada nakna” är i sin tur perfekt utformad för att spelas på studentflaken i sommar. Budskapet passar som en smäck, refrängen är enkel och passar utmärkt att brölas fram en solig dag medan likasinnade sprutar ner en med öl. Precis som ”Groupie” kan vara är det en sång för förbrödring i alkoholindränkta småtimmar.

Melodifestivalen-Del-1-Samir-och-Viktor

För att publiken riktigt skulle få den där känslan av ölsprutande på flak, hade Samir och Viktor införskaffat en fontän/balja där en dansare skvätte runt. Vackert placerad mitt i publikhavet.

Melodifestivalen-Del-1-Samir-och-Viktor-dansare-2

Samir och Viktor var inte den enda snubbduon i Göteborg. Albin & Mattias var också där, kanske för att fylla Melodifestivalens årliga kvot för ”Tillräckligt vit rap”.

Melodifestivalen-Del-1-Rik

Anna Book stod ofrivilligt för Melodifestivalens största skandal (hittills?) när hon en vecka innan sitt framträdande blev diskad. Katastrof! Ingen var ledsnare än Book själv. Men även om hon inte fick tävla så fick hon chansen att vara med ändå, som ett extra glittrande pausnummer. En ren PR-dröm för Book, som vunnit nationella sympatier och ändå fick uppträda med sin låt.

Melodifestivalen-Del-1-Anna-Book

Hennes scenframträdande påminde en del om programmet ”Kär och Galen” anno 1993. Vita outfits, ett stort hjärta på scen. Book själv var övertygad om att hon skulle gå till final. Men det var kanske inte lika självklart som hon föreställde sig.

Ace Wilder hade tagit med sig en ännu peppigare låt i år. Hon fortsätter sin sorglösa turné. Förra året var hon upptagen med slacker-livet, den här gången uppmanade hon publiken att inte oroa sig. 2014 förlorade hon snöpligt mot Sanna Nielsen och berövades på chansen att åka över sundet till Köpenhamn.

Melodifestivalen-Del-1-Mede-Dirawi

Revansch! Ace vet hur man gör en show.

Melodifestivalen-Del-1-Ace-Wilder

Nytt inslag för i år är ”Kungliga dramatiska skådespelare hyllar Melodifestivalen”. Det blev tävlingens bästa pausunderhållning när Stina Ekblad läste texten från just Samir och Viktors nymoderna klassiker ”Groupie”.

Melodifestivalen-Del-1-Ekblad

Näst mest oväntade gästspel: Lasse Kronér. Melodifestivalen-Del-1-Kronér-och-Mede

Medan det mest oväntade var… Las Ketchup. Detta fantastiska one-hit-wonder från 2002 var där för att fira Melodifestivalens 15 år på turné. Ett otippat deltagande.

Melodifestivalen-Del-1-Las-Ketchup

I den första deltävlingen betades det av Las Ketchup, en dansare i en fontän, fler sång- och dansnummer än det borde finnas plats för och Lasse Kronér. Då verkar det som en riktig Melodifestival.

Till final: Ace Wilder (”Don’t worry) och Robin Bengtsson (”Constellation Prize”)

Till andra chansen: Samir & Viktor (”Vi ska bada nakna”) och Albin & Mattias (”Rik)

Bäst: Publikdanserna under Las Ketchups framträdande.

Sämst:  De lite för många och för långa sång- och dansnummerna. Skala ner på drömmarna om att göra Melodifestivalen till en musikal, Christer Björkman.

Om bloggen

Veronica Eneskjöld är gif-entreprenör och student av politik och media. En ständigt aktiv twittrare som gif:ar och sammanfattar politik- och samhällshändelser för din skull.

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.