Stäng
oktober 23, 2017
Margret Atladottir, redaktör
VeckoRevyns chefredaktör Irena Pozar.

VeckoRevyn uppmanar kvinnor att anmäla sexualbrott

För en vecka sedan började kvinnor världen över att berätta om vad de varit med om under hashtaggen #MeToo. I dag lanserar Veckorevyn.com artikelserien #anmälalla, som ska ”peppa och stärka kvinnor att orka och våga anmäla alla de sexualbrott som de utsätts för”.

Vi har skrivit en hel del om att det är hos tjejtidningarna som framtiden ser ljus ut, där man tar tag i de progressiva frågorna och vågar tro på att en annan verklighet än den vi lever i är möjlig. Att anmäla sexuella övergrepp är svårt. Mycket skam finns inblandat, en maktlöshet över att inte bli trodd och tusen andra anledningar gör att många inte orkar eller vågar. Det vill VeckoRevyn ändra på. Irena Pozar, VeckoRevyn.com:s chefredaktör berättar om initiativet:

”Men nu jävlar sker något. Jag känner det i varje cell av min kropp och jag är därför extra glad över att Veckorevyn.com med start idag gör sitt för att bidra till nästa steg: att genom information och guidning hjälpa kvinnor att faktiskt hitta kraft faktiskt att anmäla de sexualbrott som de har blivit utsatta för.”

Samtidigt vill man betona att ingen skugga faller över dem som inte orkar anmäla:

”Det är oerhört viktigt att komma ihåg i dessa tider att ingen skugga någonsin får falla på de som inte orkar, vågar eller kan anmäla de övergrepp som de har blivit utsatta för. Därför har vi i #anmälalla pratat med kvinnor som agerat på olika sätt, både som anmält och de som inte har gjort det.”

VeckoRevyn har också pratat med åtta kvinnor som vill berätta om vad de varit med om. Deras historier kanske kan uppmuntra fler att anmäla de sexualbrott de utsatts för. Och vi kan bara instämma i initiativet, samhället måste bli bättre på att hantera offer för sexualbrott. Har du blivit utsatt? Läs mer här.

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.