Stäng
maj 15, 2015
Margret Atladottir, redaktör

Premiär! Agnes Grefberg Braunerhielm: ”Jag är intresserad av allt som anses kopplat till femininitet”

Hon har varit chefredaktör och moderedaktör på Rodeo, och nu ansluter hon till Politism X! Dags att lära känna vår nya skribent Agnes Grefberg Braunerhielm lite närmre.

Agnes! Berätta lite om dig själv.

– Jag är intresserad av kvinnor och allt som anses kopplat till femininitet, tjejer och tjejiga grejer. Just nu ser jag fram emot att åka till London och kolla på Alexander McQueen-utställningen, den verkar underbar. Just nu, för ca två sekunder sedan, läste jag ut Rubyfruit Jungle av Rita Mae Brown för andra gången – vilket jag säger för jag tror att alla skulle älska den lika mycket som jag.

Vilka ämnen gillar du att skriva om?
– Mode och skönhet och sånt, för det är så kul att pyssla med!!! Jag brukar även ofta fastna för modets betydelse i att forma och formas av ett samhälle.

Du har en lång bakgrund som moderedaktör på Rodeo, vad är det roligaste jobbet du gjort?
– Massor! En av mina bästa var nyligen när jag intervjuade bandet Dolores Haze i Groovy Fucks flickrum. Också när jag i höstas åkte till London och träffade modepunkduon Meadham Kirchhoff och vi pratade om hur mycket de hatar modellagenturer och Anna Wintour.

Berätta lite om din första Politism X-text!
Sarah Maslin Nir på New York Times har nyligen gjort ett enormt grävjobb – enormt både i omfattning och betydelse – om amerikanska nagelsalonger. Idén till reportageserien kom när hon själv gick på en manikyr på ett dygnet runt-öppet nagelspa i New York och insåg att ”dygnet runt-öppet” alltså innebar att manikyristen mitt emot henne jobbade sex dagar i veckan, dyget runt. Sömn eller fritid ej tillåtet. Min första Politism-text handlar om hennes reportage och hur lätt det är för samhället att utnyttja en grupp just för att det handlar om invandrarkvinnor. Jag fundrar också kring varför västvärlden är så måna om att inte utnyttja människor på sina egna gator, men när det kommer till för väst ”fjärran länder” så är det inte lika viktigt…

Och till sist: Vad önskar du dig allra minst just nu?
– En kall sommar, patriarkatets fortsatta landvinningar, en trasig kropp, meningslös debatt på tv, en republikan i Vita Huset och ögonblicket när jag inte har några avsnitt av The L Word kvar att se.

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.