Stäng
mars 31, 2017
Margret Atladottir, redaktör
Mike Pence. Foto: Pablo Martinez/TT

Mike Pence äter aldrig ensam med en annan kvinna än sin hustru

USA:s vicepresident Mike Pence är religiös. Så religiös att han använder sig av den så kallade ”Billy Graham Rule” – en regel en del amerikanska manliga präster använder sig av för att aldrig hamna i ”knipa” gällande det motsatta könet. Regeln går helt enkelt ut på att man aldrig befinner sig ensam i ett rum med en annan kvinna än sin hustru. På så sätt kan ingen sprida rykten om otrohetsaffärer eller annat fuffens – och det förhindrar mannen i fråga att frestas till att vara otrogen på riktigt…

En intressant liten regel – och det är verkligen helt fritt fram för människor att implementera den i sina liv om de verkligen vill.

Men bör USA:s vicepresident verkligen göra det?

Mike Pence är inte präst. Han är en av de mest uppsatta politikerna i VÄRLDEN? Vad säger det om kvinnosynen? Kvinnor är ”farliga” – något man inte kan motstå om attraktion finns? Köttstycken. Hur påverkar detta kvinnors karriärer, infytande i Vita huset? Laura Turner skriver i Washington Post om det helt bisarra i Mike Pence hållning gentemot kvinnor:

”But can you imagine a professional woman refusing to meet one-on-one with her male colleagues? ‘Sorry, Jack, but we can’t talk alone in this conference room. You might rape me!’ In 80 percent of sexual assaults, the victim knows the assailant, and 8 percent of rapes happen at work, yet I’ve never heard of a woman in the workplace — let alone the church — refusing to meet with a man.”

Så är det. En kvinnlig vicepresident hade aldrig någonsin kommit undan med en sådan hållning, att hon inte träffar män i enrum bakom stängda dörrar.

Bisarrt.

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.