Stäng
oktober 29, 2015
Hanna Lidström, medarbetare
Ja, tänk om män var lika äcklade av våldtäkt som av mens. Foto: Julia Wiraeus/TT

Mensen har fått sitt stora genomslag – Nu är vi redo för flytningarna

Mensen har fått sitt stora genomslag! Vi har fått se allt från mens-sommarprat, nytänkande mensdansföreställningar, virala mens-listor, mens-kobraprogram, innovativa mensskydd, menskonst, mensserietidningnar till Barnkanalen-mensmusikvideo. Kul för dig, mensen! Men nu är det tid för den gråare men ack så färgglada systern FLYTNINGAR att siga ut i rampljuset!

Jag har därför satt ihop en lista med mina bästa flytnings-fakta:

• Flytningar rengör fittan helt automatiskt. Säg EN annan kroppsdel som kan det! Fittan, din grymma jävel.
• Penisar kan också få flytningar. Men då är det nästan alltid ett tecken på att något är fel. Så mesigt att inte ens kunna ha en rejäl flytning.
• Som min favvo-anonyma familjelivare säger “alla tjejer har flytningar, annars är det något som är fel! fittan skulle ju torka ut, fatta obehagligt”. Faktiskt. Fatta obehagligt.
• Flytningar kan FRÄTA SÖNDER trosor! Supercoolt. Det är för att skapa en ohärlig miljö för bakterier. Svarta trosor kan få som blekta fläckar. Men om du vill dra ner på trosbudgeten (alt köpa snyggare trosisar för samma pengar) kan man använda trosskydd. Vill du inte stänga in fittan med täta trosskydd finns trosskydd av bomull! Revolutionerande.
• Flytningar kommer i många olika färger. Grön-ish, gula, gråa, rosa (!), vita. Säg en annan kropsvätska som kan DET. (Okejdå, jag kan komma på några…)
• Byxor som andas är bra för glada flytningar. Tur att det är ute med indie-tighta weekdayjeans!
• Ibland när man reser sig från sängen kan man få en riktig dunderflytning. Det kan bero på att man har veck i underlivet där vätska kan samlas när man ligger still på natten finns det möjlighet för vecken att fyllas med vätska som sedan rinner ut. Som värsta busiga bakhållet. Mycket coolt.

Det tråkiga med flytningar är ju att det är otroligt skambelagt. På flera olika forum skriver tjejer att de är helt förtvivlade och väldigt begränsade på grund av flytningar som luktar eller på andra sätt stör deras vardag. Så kan vi ju inte ha det. Är vi redo att börja prata om flytningar?

Om man har problem med flytningar – att de ändrar färg, lukt eller form, är det ofta lätt hjälpt med lite snäll intimtvål och bomullstrosor. Men det kan också vara tecken på att något står fel till, och det är många som inte vågar söka hjälp för att det känns så skamligt.

Om offentligheten inte är redo för flytningar får vi tjuvstarta och börja prata om det med våra kompisar istället. Nästa gång du träffar din klick, säg “Tjena tjena hur är läget, hur mår flytningarna?”. Bonda med andra girls på tjejtoan för att du är det enda geniet som har med intimservetter ut. Snicksnacka men kassörskan om bästa intimtvålen.

Tillsammans ska vi krossa skammen.

(Ps. Ber om ursäkt för viss ovetenskapliga metoder och några chansningar i den här artikeln. Den seriösa forskningen hade inte så mycket cool fakta om flytningar, mest bara gnäll om flytningar som sjukdomssymptom, vilket ju är det absolut tråkigaste flytningar gör.)

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.