Stäng
juli 22, 2016
Yasmin Hussein, skribent
Kvinnor som är för lyckliga? Foto: Rich Fury/AP/TT

Män störs fortfarande av lyckliga kvinnor

Jag tänker ibland på DJ Khaleds ord när jag träffar på jobbiga män. Den där typen som är feminist, upplyst och allt men som ändå inte klarar av kvinnor. Eller snarare, klarar inte av glada kvinnor.

”They don’t want you to be happy.”

Män som inte vill se att kvinnor har kul. Så därför kommer de med raljanta kommentarer om selfies, Beyoncé eller smink. Länge trodde jag att det handlade om okunskap. Men efter många kvällar ute med blandade umgängen har jag reviderat denna uppfattning. Det spelar ingen roll vart man är eller i vilket sammanhang, det finns alltid någon snubbe i gänget som rullar ögonen åt kvinnors beteende. Alltid.

För att ta några enkla exempel. Ett par tjejer dansar till Rihanna och lever livet men bakom dem står en snubbe och försöker driva med dem. Han står och dansar ironiskt. Varför? Du kan se det här vilken kväll som helst. Eller den där killen på förfesten som stönar när kvinnliga popstjärnor spelas. Tydligen är det ytligt med sånger om att ta makten över sitt liv. Vad sägs om män som gör sig smålustiga över att tjejer tar kort på varandra inför utgång? Det är töntigt att tjejer hajpar varandra.

Dessa män finns överallt varje utgång. Deras nedvärderingar kommer ibland subtilt eller bara rakt ut.

Fortfarande provoceras män av dansande lyckliga kvinnor.

Så vad ska man göra? Jo, fortsätta twerka i klippen till snapchat.

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.