Stäng
februari 23, 2016
Rebecka Hedström, medarbetare
Det finns bara en Barack Obama, killar. Foto: Jacquelyn Martin/TT

Män – dokumenterat överskattade av alla

Forskning visar att…

I slutet av förra veckan länkades ett flertal artiklar runt som alla hänvisade till en ny studie gjord av forskare på University of Washington. Studien visade bland annat att den manliga andelen biologistudenter i en grupp om 1700 personer konsekvent uppfattade manliga klasskamrater som smartast i gruppen, även när de inte var det. En man med kunskaper för ett B i betyg uppfattades som lika kunnig som en kvinna med ett A säger Sarah Eddy, en av de som utfört studien.

Nyfiken på annat som män överskattar? Jag gjorde en snabb googling på kul och det visar sig att forskning visar att…

Har du någonsin funderat över varför vissa män talar som om de vore president Obama i diskussioner runt middagsbord i små privata sällskap, på arbetsplatsen eller på Twitter? Eller varför samma personer efter att ha läst en krönika eller text i ett ämne på fullaste allvar anser sig ha hela bilden i en väldigt snårig sakfråga eller debatt och levererar sina ståndpunkter som om de talade från ett podie i riksdagen eller på universitetet? Kanske för att ”män världen över överskattar sin egen intelligens och tror att de har högre IQ än vad de egentligen presterar i intelligenstest.”

Har du undrat över varför så många straighta män tror att du vill ligga bara för att du finns/svarar på en fråga/ler? Kanske för att många av dem tror att de är otroligt mycket hetare än vad de uppfattas som av straighta kvinnor, i alla fall om man ska tro denna heta studie.

Fler män än kvinnor tror sig ha bra koll på sin framtida pension! To be fair var det ändå inte många som tyckte sig ha koll…

Erhm… forskning visar att de 160 män som deltog i en dansk studie generellt tror att kvinnor är fetare än vad de är, samtidigt som de underskattar sin egen vikt. ”Kvinnor är nog lite tuffare mot sig själva, medan män är mer benägna att tro att de ser helt okej ut, säger sociologen Vibeke Tornhøj Christensen, som genomfört studien.” Det menar du inte, Vibeke.

Har du en medioker manlig kollega som tror att han är branschens framtid? Det är mycket möjligt att du har en kvinnlig också, men i denna självskattningsstudie trodde män sig vara 30 % bättre än de var, medan kvinnor snittade in på 15 %.

Höga tankar om det egna skrået får man säga, men vad underskattar de då?
Vikten av den egna skönheten, i alla fall enligt en stor undersökning i norden utförd på uppdrag av tvålen Dove.

¯\_(ツ)_/¯ ¯\_(ツ)_/¯ ¯\_(ツ)_/¯ ¯\_(ツ)_/¯

Sök på Politism.se