Stäng
oktober 7, 2015
Rebecka Hedström, medarbetare
Gärna uppdateringar om vad du gör, men inte om du renoverar tack. Foto: Fredrik Sandberg/TT

”Köp min lägenhet!”-statusen får mig att sakna era matbilder

Samtidigt som varningarna för en eventuell bostadsbubbla ljuder allt högre och från tyngre instanser än tidigare delar stockholmsbor sina egna Hemnet-objekt på sociala medier som om de var ultraljudsbilder, trots att mäklarsajter knappast behöver hjälp med trafiken. Vissa delar till och med sina vänners!

”Köp min lägenhet” säger de, ”Köp fina Emmas magiska trea. Här har vi haft så många goa fester!”. Folk är ibland ledsna över att ”tvingas” lämna lägenheter de är ”kära” i, för bostadsrätterna är nu inte bara förlängningar av egon och ständigt accelererande drömmar, de har blivit besjälade.

Jag kan inte placera det här fenomenets början på en tidslinje, men klart är att det ökat under det senaste året. Faktiskt handlar nästan hela mitt facebookflöde om bostäder, för vid sidan av alla vackra ljusa hem med spotlights i vartenda rum och bevarad stuckatur finns desperata events och statusar från de som kämpar för att hitta ett okej andrahandsboende.

Bostadsrättsannonserna har till och med fått status som redaktionellt material(till exempel Cimon Lundbergss ”hemma hos”, Nina Lekanders lägenhet).

I huset där jag bor (i andrahand) hålls det visningar varje vecka. Innergården fylls upp av unga vuxna och deras föräldrar samtidigt som ljudet av ännu en, i de flesta fall helt onödig, renovering ekar mellan husets väggar. Varje vecka ringer ungefär två för mig okända mäklare till min telefon för att de ser att jag är skriven i en populär bostadsrättsförening. 70 % av all post jag får är glada tillrop från samma mäklare ”REKORDPRIS. Nu är lägenheten som nyligen var till salu i din förening såld.”

Det är väl bara en tidsfråga innan miniettor säljs med argumentet ”badrum ensuite”.

Jag förstår att bostadsmarknaden i Stockholm trissar upp stämningen överlag, men herregud vad jag saknar era bebisbilder och uppdateringar om vad ni gör. Men snälla, skriv inte att ni renoverar.

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.