Stäng
november 1, 2016
Margret Atladottir, redaktör
Jockiboi vann pris på "Guldtuben" 2016. Foto: Claudio Bresciani/TT

Ja, varför tycker TV3 att det är en bra idé att ge de här människorna utrymme?

”Jockiboi” har över en halv miljon prenumeranter på YouTube och är alltså onekligen en maktfaktor. Med tanke på att publiken består mestadels av väldigt unga människor som har Jockiboi som stor idol kan det ju vara lämpligt att fråga sig vilka värderingar han står för, och huruvida han är en bra ”förebild” eller inte.

Ni vet, så som samtliga offentliga unga kvinnor granskas… Eller slipper unga manliga profiler den granskningen?

Nyheter 24:s Quetzala Blanco lyfte igår frågan i en krönika:

”Jag är verkligen inte målgruppen men jag har ett stort problem med Jockibois framfart. Det här är alltså en snubbe som tycker att ”vissa kvinnor anmäler våldtäkt för att få uppmärksamhet”.

Det här är också en snubbe som ‘personligen gillar Jimmie Åkesson’.”

Nu är det förstås helt fritt fram för Jockiboi att bete sig hur som helst och ha vilka åsikter som helst, som privatperson. Som YouTube-profil med ett eget konto.

Men varför vill TV3 associeras med rasism och kvinnohat? Finns det några som helst krav satta när en tv-kanal hårdlanserar en profil mot unga människor? Kanske… en värdegrund? Allas lika värde…? Vad säger annonsörerna? Spelar det ingen roll för dem?

Har vi verkligen kommit dit, att tv-kanalerna blivit så pass desperata efter klick och views att ingenting annat spelar roll?

Sök på Politism.se