Stäng
augusti 25, 2016
Margret Atladottir, redaktör
Leslie Jones på premiären av "Ghostbusters" i somras. Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Hatet mot Leslie Jones är mer än bara några arga troll

Ghostbusters-stjärnan Leslie Jones fick en rejäl släng av näthatssleven i somras. Skådisen mottog så pass mycket rasistiskt och sexistiskt hat på Twitter att Twitter faktiskt gick in och agerade (!) – genom att stänga av ett av plattformens mest ökända troll. Den enda anledningen till att vi känner till ”drevet” är förmodligen för att Leslie Jones uppmärksammade omvärlden på det. Hon vägrade ta det, helt enkelt.

Någonting som inte alls föll i god jord bland nätets mer bittra kretsar. Det som nu har drabbat Jones är helt osedvanligt brutalt:

”On Wednesday, hackers attacked Jones’s website, replacing her regular content with stolen nude photos, private information, and racist gorilla imagery.”

Leslie Jones brott, utöver att hon är svart, kvinna och 48 år gammal, är att hon vägrade acceptera och ta de trakasserier hon utsattes för i samband med att hon medverkar i Ghostbusters-filmen.

Nog för att vi sett liknande drev förr, men den här gången kan vi nog inte vifta bort det hela som några random näthatare som ”kommer med jobbet” som offentlig person. Nej. Det här är något alldeles extra, det här är en kvinna som nu blivit en måltavla för USA:s Trump-höger och extremhöger att ta ut all sin ilska på. Det är som att ”de” inte nöjer sig med att få en reaktion av sitt offer. De nöjer sig inte förrän hon helt upphört att existera.

Det är, som sagt, osedvanligt brutalt.

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.