Stäng
november 16, 2015
Margret Atladottir, redaktör
Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Gör som Blondinbella – stå upp för det medmänskliga, det som är rätt

”Flyktingkrisen blev på något sätt den sista lilla pusselbiten i vem jag faktiskt är. Idag. Det är en enormt stor fråga som sätter tankarna på sin spets. Vad har jag för syn på mina medmänniskor, egentligen? Vad är Sverige för mig? Hur ser jag på min egen roll/mitt eget ansvar när det krisar i världen? Vad kommer jag kunna berätta för våra barn när dom blir äldre och läser om folkvandringen som skedde när dom föddes?”

Blondinbella, nya Moderaternas poster girl, har som bekant vänt ryggen till ”sitt” parti. Det är knappt 1,5 år sedan Fredrik Reinfeldt vädjade till svenska folket att öppna våra hjärtan, en inställning som inte går att återfinna inom partiet längre. Just öppna våra hjärtan-talet var något Isabella var särskilt stolt över, det var exakt det som talade till henne och som gjorde henne till stolt moderat.

Men något har hänt. 

Skärmavbild 2015-11-16 kl. 10.16.57DN:s Hanna Fahl träffade Isabella och fick veta lite mer om hur flyktingarnas situation fick henne att ändra sig, en intervju som för övrigt är OTROLIGT inspirerande:

”Droppen var när hon läste om dem som bildade mänsklig mur i Torneå för att hindra flyktingar från att passera gränsen.

– Jag kände bara: vad är det här! Varför säger ingen ifrån! Malena Ernman har varit väldigt duktig på Twitter. Men var är alla andra? De här åsikterna som florerar kring middagsborden, de blir norm. Det skrämmer mig oerhört. Jag kände att nu måste jag ställa mig upp, åtminstone till mina läsare i bloggvärlden, och säga att ni inte får hjärntvättas att tro att de här människorna bara är en belastning.”

Det är solklart att Isabella Löwengrip fortfarande är höger – trots separationen från just Moderaterna. Men att i en så viktig fråga kunna se varandra och mötas betyder allt just nu.

Det är Moderaterna som borde skämmas, inte Isabella. Hon ska hyllas för sina ställningstaganden.

Och fler bör följa hennes exempel.

 

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.