Stäng
mars 18, 2016
Fanna Ndow Norrby, medarbetare
Foto: Åhlens

Fanna Ndow Norrby: ”Har Åhlens börjat fatta what’s up?”

Alltså. Detta är stort. På första sidan är Facebook-gruppen Black Vogues grundare Lovette Jallow och Antoinette Guede med i ett väldigt fint och inkluderande reportage. Men inte nog med det. Vi möts även av nyheten att Maréna Beauté, Sveriges första sminkmärke för oss med mer melaninrik hudton, nu kan köpas hos dem. Har Åhléns börjat fatta what’s up eller vem har de anställt på sin kommunikation/utvecklingsavdelning? Jag har ingen aning. Men, jag vill gratulera Diarry Maréna, skaparen bakom sminkmärket Maréna Beauté.

Diarry, för två månader sedan chat-attackade jag dig i samband med lanseringen av ditt sminkmärke. Nu, två månader senare möts jag av nyheten att Åhléns, som vi alla vet är ett av Sveriges absolut största varuhus, tagit in dina produkter! Diarry, GRATTIS till all framgång. Jag måste ställa den uppenbara frågan, hur känns det?

– Tack! Det känns jättebra! Och känns ännu bättre att en jätte nu har förstått vikten av att kunna tillgodose allas behov! Det betyder så mycket, efter år av hårt arbete känns det skönt att en stor kedja satsar på oss!

Än så länge kan man köpa ditt smink på Åhlens webb, kommer det även komma ut i butik?

– Meningen är att produkterna ska finnas i fysiska butiker.

Det har ju verkligen rullat på, vad är nästa steg?

– Nästa steg är faktiskt att utöka sortiment! Något våra kunder verkligen ser framåt emot! Det finns en hel del planer för oss 😉

Det kan nog vara svårt att förstå hur stort detta är om man aldrig själv har försökt hitta en brun foundation. Jag blir så himla glad och peppad, inte bara som svart kvinna i Sverige utan alltså även som konsument! Detta är revolutionerande. Detta spar tid. Detta ger valmöjligheter. Detta ger representation!

Kanske har en stor aktör äntligen förstått att Sverige ser ut som Sverige gör? Kanske har de anställt en syster? Eller kanske, har de helt enkelt förstått det alla andra storaktörer verkar ha missat, att marknaden styrs av utbud och efterfrågan. Oavsett vad vill jag ta tillfället i akt och ba flika in att det skulle vara toppen att även kunna handla:

– Hudfärgade underkläder och strumpbyxor
– Hårprodukter utan citronsyra, sulfatet och silikoner
– Stretchjeans med smala midjor
– Ren glycerin
– Weave i mitt exakta curlpattern

Tack på förhand och grattis till alla involverade!

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.