Stäng
januari 24, 2018
Fanna Ndow Norrby, medarbetare
Daniel Kaluuya i "Get out".

Fanna Ndow Norrby: ”Get out” kan vinna fyra Oscars

Den i princip förbisågs av Golden Globe, men med Oscarsnomineringarna gick det bättre.

Jordan Peeles uppmärksammade “social thriller” Get Out har nu chansen på fyra Oscars. Och det är dessutom de extra prestigefulla utmärkelserna Best Actor, alltså Bästa manliga huvudroll för Daniel Kaluuyas insats, Best Picture – Bästa film samt de heeeelt ok priserna för Bästa regi och Bästa originalmanus som den kan vinna.

Jordan Peeles lågbudgetfilm beräknas även vara den mest lönsamma filmen under hela 2017 vilket han, förutom sitt egna briljanta manus- och regiarbete, till stor del har sociala medier att tacka för. Get Out var en audience pleaser som kom vid perfekt tidpunkt.

Äntligen en skräckfilm där de svarta karaktärerna inte dog först. Äntligen komiska inlag som var på de ack så rassiga men alltid (eller?) “välmenande liberalas” bekostnad. Och kanske framförallt, äntligen en film som behandlade mikroagressioner, de där rasistiska kommentarerna som aldrig tar slut, på ett trovärdigt och samtidigt helt skruvat sätt. Trots den lilla marknadsföringsbudgeten lyckades filmen spridas och få en total hype världen över.

Ett nytt begrepp, “the sunken place”, har myntats samtidigt som memesen och gifarna har haglat.

Och detta hade Jordan Peele själv att säga efter nomineringarna tillkännagivits igår:

Och det är nästan så att man hade hoppats på att förra årets totala förvirring kring vilken film som faktiskt blev Bästa film hade utspelat sig i år men Get Out som vinnare. Det hade ju varit den totala revanschen.

GLÖM ALDRIG Moonlights bisarra vinst 2017, och om ni hade glömt, kolla här!

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.