Stäng
mars 16, 2016
Fanna Ndow Norrby, medarbetare
Jennifer Lopez i "Enough".

Fanna Ndow Norrby: ”Ännu en vidrig vecka för en kvinna”

Jahapp, denna vecka var inte heller en bra vecka att vara kvinna på.

Tydligen ska du som föll offer för två män som våldtog dig inte bara behöva leva med den fruktansvärda händelsen, som med all säkerhet kommer att påverka dig resten av ditt liv, även behöva stå ut med att hovrätten helt och hållet pissar på dig.

Enligt Aftonbladet tycker hovrätten inte att brottet bör räknas som en gruppvåldtäkt och därför inte heller som grov våldtäkt.

Att du på en rastplats blev våldtagen av två män är tydligen inte gruppvåldtäkt eftersom att männen inte våldtog dig precis exakt samtidigt. Så om män inför ett smart kösystem för att våldta kvinnor kanske detta kan löna sig i våra domstolar.

30 000 kronor lägre i skadestånd till dig och ett år mindre bakom lås och bom för honom. Ja, honom. För den andra mannen är fortfarande på fri fot.

Det är med tårar i ögonen jag även läser om Jackie Ingevald som i förra veckan blev tafsad på, kallad för ”transa” och ”shemale” och även rånad och misshandlad.

Hon fick tillbringa en natt på sjukhus och vågar inte längre bo kvar i sitt område. Jag tänker på dig och alla andra kvinnor och icke-män som år efter år, månad efter månad och dag efter dag blir svikna av våra rättsystem, polismyndigheter och medmänniskor.

Jag tänker på att vi alla har blivit utsatta eller har minst en nära vän och en hel radda bekanta som blivit våldtagna, slagna och sexuellt trakasserade av män. Jag tänker på att det är så sjukt att det heller inte ens är en nyhet. Detta har vi vetat i alla tider, i alla kulturer, i alla världens hörn.

Men alltid ska problemens källa, männen, antingen peka finger åt offren, åt andra män eller så ska de som till slut ändå döms få förmildrade straff för att vi varit fulla, haft ”fel” kläder, eller för att männen åtminstone inte våldtog kvinnan i exakt samma sekund.

Varje gång ett nytt fall uppmärksammas tvingas vi som bär på egna erfarenheter av våldtäkt, sexuella övergrepp och/eller misshandel att ägna tid åt att tänka på det som vi själva en gång upplevt. Det går liksom inte tillräckligt långt emellan tillfällena för att vi någonsin ska hinna ”glömma bort”. Om det nu ens är möjligt. Jag funderar på vad det gör med oss.

Jag förespråkar inte våld, MEN, jag vill hylla en radda fiktiva kvinnor som ba – vet du vad din förjävliga fakking kukgris? Ditt liv är över. Kvinnor som sket i bajsargument som ”förmildrande omständigheter” och tog lagen från hovrättens äckliga patriarkhänder och i sina egna.

Först ut har vi en hämdlysten Pam Grier som Nurse ”Coffy” Coffin i filmen Coffy.

Coffy_giphy

Sen har vi låten med den geniala låttiteln Dead Men Don’t Rape av 7 Year Bitch. Men jag klarar inte av att lyssna på rock (eller kanske punk?) så jag läser låttexten som en dikt <3

You ain’t got the right tellin’ me I’m uptight
And I’m not obligated to give in cause you’re frustrated
No, my revenge is death, cause you deserve the best
And I’m not turned on by your masculinity
Dead men don’t rape
I don’t have pity, not a single tear
For those who get joy from a woman’s fear
I’d rather get a gun and just blow you away
Then you’ll learn firsthand
Dead men don’t rape
You’re getting sucked into society’s sickest
Don’t go out alone you might get raped
But not by a dead man ‘cuz
Dead men don’t rape
You ain’t got the right tellin’ me I’m uptight
Dead men don’t rape

Näst på tur har vi geniet och komikern Margret Cho som i höstas släppte låten (I Want To) Kill My Rapist. Billboard gjorde en väldigt intressant artikel om henne och låtsläppet som du kan läsa om här.

Patricia Arquette må i verkligheten uttala sig extremt puckat men hennes fightscen som Alabama Whitman i Tarantinos True Romace kommer för alltid vara värd 7 minuter av mitt liv.

Lisbeth Salander i boken, liksom i filmen Män som hatar kvinnor och The Girl With The Dragon Tattoo är också här för dig.

Jag vet inte vad det här är för musikstil och jag gillar den inte men en kvinna har skrivit en refräng som denna:

I’ll get my revenge on the world
Or at least 49% of the people in it
And if I end up with blood on my hands
Well, I know that you’ll understand
’Cause I fight like a girl

Så ja Emilie, jag förstår och jag lyssnar på din musik för ditt budskap är värt varenda konstiga ton.

Glöm heller aldrig Slim alltså JENNIFER LOPEEEEZ i Enough. Jag ger dig 8 minuter.

Om vi går över till musik i min egen smak finns ju den häääär gamla dängan också:

Och om detta inte var tillräckligt så finns hela listor om tidernas bästa ”våldtäktshämndsfilmer” och kvinnor som hämnas på grisiga män överlag här, här och här.

Ja, det var ju inte första gången en vecka visade sig vara vidrig för en kvinna.

Låt fantasierna flöda och be safe out there, trots att jag vet att det är omöjligt. <3

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.