Stäng
augusti 20, 2015
Hanna Lidström, medarbetare
Drejning och porslingsmålning på nya kvinno-O'Learys. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

En tråkig restaurang för tråkiga tjejer

O ’Learys ska öppna en ny kedja som riktar sig till kvinnor mellan 25 och 35 i Globens nöjesgalleria Tolv i Stockholm. Kul, tänkte jag, kvinnor som är så härliga.
Det fanns vissa bra idéer, som ”italiensk prägel” på maten (smarrigt!) och ”inredningsmässigt planeras för en grön restaurang med många växter” (trendigt!). Men det kommer också att finnas urtråkiga element, som drejning och porslinsmåleri.

Va?

Det är sant. Ölhallen ska göras om till drejrum och porslinsmåleri.

På min lista över skojiga saker att göra en lördagskväll hamnar drejning inte så högt upp. Sport och öl, däremot, är helt okej.

Jag vet inte varför O ‘Learys gör detta, men har några olika teorier.

De tror att:

Tjejers små klena stuprör klara inte av att frammana det bröl som är grundläggande för en vanlig sportbarsvistelse

Tjejer blir så lätt hysteriska att de måste lugna sina nerver med lite tyst och koncentrerat drejande

Tjejer är tråkiga och gillar tråkiga saker.

Tjejer bidrar så lite till samhället och hushållet normalt, så om de vill roa sig får de faktiskt se till att tillverka en kopp också.

Tjejer har så känsliga ansikten att de kommer att få finnar av allt pommes-os på en vanlig sportbar. Och då kanske de inte är lika snygga längre.

Tjejer kan ingenting om sport. Herregud, de fattar ju inte ens att backlinjen inte är ett streck på planen utan en formation av spelare.

Missförstå mig rätt. Det finns kvinnor som tycker jättemycket om att dreja och andra handarbeten, och slöjd som subkultur borde uppvärderas. Och O ‘Learys grabbsvettiga stämning kan vara otroligt trist. Men om man vill öppna en kul sportbar för tjejer i en nöjesgalleria varför inte bara göra… en kul sportbar?

No Way! Jag drar inte till Tolv.

BONUS: Ett extra tips om ni faktiskt vill välkomna kvinnor till er restaurang. Släng ut killar som måste pilla på, bedöma, klämma på, ropa efter och kommentera våra kroppar. Skaffa fler än en toa som inte är en pissoar. Visa en damsport då och då.

Tack på förhand!

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.