Stäng
oktober 13, 2015
Hanna Lidström, medarbetare
Årets deltagare i Paradise Hotel. Foto: Christine Olsson/TT

Decemberöverenskommelse-kaoset förklarat genom Paradise Hotel

I ett paradis långt långt borta spelas spelet. Deltagarna tävlar om makt, inflytande och mandatet att skapa ett bättre paradis.

ph_1

Förra mandatperioden (veckan) kom den oerhört störiga Diddi (SD) in på den politiska arenan. Det var på många sätt en chock. Hon står inte alls för samma värderingar, är jobbig som fan och är en otroligt destruktiv kraft i paradiset. Alla var överens – såhär kan vi inte ha det. ”Jag kommer att göra allt för att få bort Diddi”, sa resten av deltagarna.

Starka men självupptagne Adrian (S) bildar par med gulliga men naiva och oerfarna MajaStina (MP). ”Lets raise some fucking taxes!” säger de och tar varandras hand.

ph_2

Men när Adrian har en stabil partner, hur ska då Oliver, Emma och Jennifer och Johnny få makt i paradiset? Hm, det är klurigt. De vill ju inte samarbeta med Diddi. Men de vill heller inte samarbeta blocköverskridande med regeringen. Inget block har egen majoritet utan Diddi. Det är en helt klart klurig situation.

För att undvika parlamentariskt kaos knyts ett symboliskt vänskapsarmband mellan regeringen och alliansen: decemberöverenskommelsen. Det ger regeringen immunitet så att den sitter säkert över parceremonin, och lovar också att alliansen får sitta säkert nästa parceremoni om de vinner valet.

ph_3

Under sommaren jobbar Josefin (normaliseringsproccessen) hårt. Hon tröstar Diddi när hon gråter och säger ”Diddi är ju egentligen en ganska skön person”. Ingen märker riktigt när det händer, men plötsligt är tanken på att behålla Diddi inte så långt bort längre.

Josefin viskar i alliansens öron. ”Är det verkligen så farligt att ha Diddi med? Vi kan ju få igenom så mycket om vi samarbetar med henne.”

ph_4

Emma (KD), lyssnar intresserad. Hon har ändå mycket gemensamt med Diddi, och varför ska Adrian få hålla på och styra hela tiden? Johnny (FP) säger snabbt ”Sure, om Emma bryter överenskommelsen backar jag henne.” Han är ju verkligen inget fan av Adrian. Jennifer (C) håller sig lite i bakgrunden.

Det är dags för parceremoni (riksting).

Malin frågar deltagarna hur de vill göra med sina vänskapsband.

Emma tar av sitt vänskapsarmband.

ph_5

Oliver kan konstatera att överenskommelsen är bruten.

ph_6

Oliver (M), har tidigare propagerat hårt för att ta ut Diddi med uppriktig avsky. Men när det kommer till kritan lyckades han inte tygla mörka krafter inom sig och väljer att rädda kvar Diddi, Allt prat om ”härlig stämning i Paradiset” (ett samhälle utan rasism) är som bortblåst.

Vad kommer hända i nästa veckas Paradise Hotel?

Antingen blir Diddi en mer etablerad del av gänget. Hon får faktiskt inflytande i situationen på paradiset. Hon blir en vanlig deltagare precis som alla andra.

Eller så vågar Johnny och Jennifer ta första stegen till att bryta upp blockpolitiken.

Den enda (den absolut enda!) skillnaden mellan Paradise Hotel och Sverige 2015 är att det värsta med Diddi är att hon är lite högljudd, medan SD är ett rasistiskt parti som inte kommer att släppa igenom någon budget som inte minskar invandringen.

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.