Stäng
februari 25, 2016
Rebecka Hedström, medarbetare
Foto: SVT

De självklara höjdpunkterna från årets Grammis

Grammis 2016 var fantastiskt underhållande redan 2015 när pr-kvinnan Marianne Djudic ”tippade” sina vinnarfavoriter i ett mail som gick ut till nästan alla journalister i Sverige. Och vilken tippare hon är! Tänk att få gå på Solvalla med henne.

Men vem bryr sig egentligen om vem som vinner? Den främsta anledningen till att njuta av Grammisgalan är ändå liveshowerna, som blir bättre för varje år. Trots det fanns det givetvis en hel del andra höjdpunkter under galan som Petter ledde utan manuskort i en riktig håll-käften-kostym, något nervös men glad och generös med trivia från den egna karriären.

Höjdpunkterna:

När Seinabo Sey vann för Årets pop.

När Erik Lundin vann Årets hiphop/soul och Årets textförfattare och tackade som en karismatisk predikare – en ren jävla njutning att se.

Rebecca och Fionas rokokoperuker i neon.

När Sabina Ddumba vann Årets nykomling och sa ”Tack gud för att jag slipper bli läkare!”

När Silvana Imam blev Årets artist och körde ett tacktal nästan helt på arabiska, RMH verkar dominera både publiken och scenen med VM 1994-stämning.

När Nisj vinner Årets producent och säger ”Another one”.

Britneys videohälsning till Max Martin som vann årets hederspris.

Ja, och så Seinabos liveframträdande då vilket leder oss till kvällens framträdanden i urval:

Det här klippet borde redan vara viralt. Beyoncés Super Bowl, Kendrick Lamar på amerikanska Grammys och Seinabo Sey på Grammis 16: Sey tog tillfället i akt att följa upp sin kritik mot de svenska modemagasinens vithet med ett statement som var både kraftfullt i sin enkelhet och absolut magiskt, dessutom sjöng hon fan-tas-tiskt (men what else is new):

Sveriges starkaste live-energi? Silvana Imam framför ”I*M*A*M pt.2” tillsammans med Kriget som går över till ”Varma gator” där Cherrie och Adolf Fredriks musikklasser sluter upp framför extremt vackra visuals. Silvana är fantastisk för den svenska livescenen.

Det ansiktslösa Ghost med ”He is”. Lågmäld ockult dramatik och scenkostym för gudarna. Nameless Ghoul-maskerna är riktigt fula, men det kickar ändå igång något djupt där inne. Sälj min själ till djävulen nu!

Icona Pop hade världspremiär för nya låten ”Someone who can dance” och uppträdde tillsammans med Zara Larsson och Elliphant.

Nu hoppas jag att någon gjort ett riktigt gonzorep från efterfesten!

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.