Stäng
februari 1, 2017
Margret Atladottir, redaktör
Clara Henry är en av tre programledare för årets Melodifestivalen på SVT. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Clara Henry rakar armhålorna i hopp om att slippa trakasserier

På lördag är det premiär för Melodifestivalen (REDAN?) och en av årets tre programledare, Clara Henry, publicerade igår ett inlägg på Instagram om förberedelserna inför ”gigget”.

Det blev en stor nyhet.

Skärmavbild 2017-02-01 kl. 10.36.13

 

Hejdå håret! I övermorgon åker vi på turné och nu rakar jag mig. Jag har ägnat veckor (på riktigt) åt att fundera på om jag ska behålla mina håriga armhålor under mello eller inte. Å ena sidan: det växer där, det är kul att mina obefintliga rakningsrutiner är provocerande för vissa (medan ingen äcklas av Hasses skägg liksom) och om jag har tur kanske någon får en tankeställare. Å andra sidan: om jag ska gå efter erfarenhet brukar armhålshår generera allt ifrån kritik till hatstorm och säkert ett och annat våldtäktshot. Och det känns tråkigare än vad det orakade alternativet känns roligt. Jag vill bli bedömd för min prestation som programledare, inte för mitt utseende. Så nu är jag babylen under armarna! Men inte för er skull, ni hårrädda knäppisar. För min egen skull. För att jag ska kunna äga i TV utan att distraheras av puckon. Och för att jag tycker det är nästan lika trevligt med rakade armhålor som orakade. Nästan.

Ett foto publicerat av Clara Henry (@glasclara)

En kvinnlig programledare skriver om att raka armhålorna blir alltså en stor nyhet år 2017. Det är ju tragiskt, jävligt pinsamt till och med, men nu ÄR det så.

Clara Henry vet som offentlig kvinna att hennes utseende väcker STARKA reaktioner vad hon än gör. Det är svårt att vinna där ute. Och för sin egen sinnesfrids skull rakar hon armhålorna. För det blir liksom mindre drama och eventuella trakasserier än om hon låtit dem vara.

Kanske veckans sorgligaste grej, hur man än ser på den.

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.