Stäng
oktober 26, 2015
Hanna Lidström, medarbetare
Tjejer som festar hela natten – skamfyllt eller fantastiskt?

Äntligen någon som tar tjejers festande på allvar

Gina Tricot har släppt The Party Factor Collection, världens kanske första vetenskapligt testade modekollektion.

Det låter ju underbart. Vad kommer en vetenskapligt framtagen festoutfit att kunna bidra med? Material som är både öl-avstötande och tafs-avstötande? Skor som gör att man aldrig får ont och aldrig snubblar? Toppar som eliminerar svett? Guldbyxor som du kan håva fram sedlar ur?

Det var inte riktigt så fantastiskt, men ändå väldigt roligt. Testet gick ut på att chip som mäter temperatur, rörelse, ljud och position syddes in i kläderna. ”Nordeuropas partyelit” fick sedan dra ut på stan och testresultatet visade om plagget passade extra bra för dans, flirt, mingel eller att stanna ute hela natten.

Det känns så nytt och piggt att ta festande på allvar. Det här är inte något fånigt bisyssla, det är tamigfan en hel vetenskap.

Nattlivet är navet i kulturell utveckling och avgörande för en levande stad. Hur vackert är det inte att många människor lägger stora summor och mycket tid och förberedelser på något så enkelt som att ha kul med sina vänner?

Festkultur, speciellt bland tjejer eller icke-akademiker, ses ofta som något fult, onödigt och tramsigt. Gina Tricot tar oss istället om ryggen och ger festkvällen högsta dignitet.

Plaggen är väl inte så mycket att hänga i granen, men initiativet får fem plus.

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.