Stäng
juni 26, 2015
Fanna Ndow Norrby, medarbetare
Sommarvädret. Foto: Aleksander Andersen/TT

Antikapitalistiska hud- och hårvårdstips för deprimerade feminister

Den senaste veckan har varit extremt tung. Förutom att jag är stressad, mitt uppe i en flytt och försöker krossa rasismen samtidigt är sommaren dessutom regnig. Det rullar heller inte in några cash på mitt konto eftersom jag varken är anställd eller CSN-berättigad.

Till råga på det har min allergilista precis utökats till att inkludera även jordgubbar…

Som en person med alla allergier som finns har jag ju självklart även torr hy. Jag har försökt få det till att om jag bara åkte till värmen oftare skulle den bli bra. Men det är inte så enkelt. Dels för att cashen ju inte finns, men också för att min hy faktiskt var som värst när jag bodde i Costa Rica. Dock var håret som bäst, men det började gå av när jag kom hem igen, #Mellanförskapet.

Så ja, sammanfattningsvis kan jag väl säga att det just nu är quite hard out here for a pimp.

Trots att jag chillar runt i en mjukisdress och inte vill bry mig om någonting vill jag ändå inte förfalla helt och hållet. Men, det är inte så lätt att fixa sommarglow i huden, fräscha fötter och silkeshår utan varken cash eller sol. Så då får en vara kreativ med vad som finns hemma. Här kommer mina antikapitalistiska naturella hud- och hårvårdstips för deprimerade feminister som ändå inte vill tappa det helt. #PhuckMultinationellaFöretag

För bouncy och återfuktade lockar orka diska en matlåda eller bunke och häll i:

1 ägg
rätt mycket majonnäs (kanske en halv dl? kanske en?)
balsam
kokosolja (typ två matskedar)
lite honung (flytande)
andra najsa oljor du har hemma (typ arganolja, jojobaolja, kanske någon olja som luktar lite gott om du bryr dig om sånt)
Avokado och banan kan man också ha i, men är man en överkänslig allergiker som jag

donttryit

Rör ihop allt till en slät kräm, det ser typ ut som det gula i wienerbröden om du gjort rätt. Smeta in det i håret, på med en plastpåse, chilla runt i din mjukisdress i några timmar tills du orkar duscha. Skölj ur ordentligt med ljummet vatten, OBS VIKITGT, varmt vatten + äggula = nasty.

Sen tar du en blomspruta, häller i vatten, leave-in, några droppar arganolja, några droppar jojobaolja, kokosolja. Skaka flaskan et voila, du håller en perfekt curl-spray i din hand. Om blandningen skär sig håll flaskan under varmt vatten så blandar den sig igen.

Ditt hår är nu flawless.

Solange

För fräsch hud, ta dig till köket igen. Hitta ett shotglas eller en äggkopp och rör dig mot skafferiet. Häll i några kryddmått salt och en tesked olivolja. Öppna skafferiet och hey!

bakingsoda

Whip that baking soda med olivoljan och saltet. = Du har en peeling

Eftersom du nu har rört dig överdrivet mycket mer än de senaste dagarna är det dags att treat them feet.

Ta en skurhink fyll den med varmt vatten. Häll i salt och that baking soda.

Sätt dig i soffan med fötterna i hinken bakpulvret på köksbordet och kolla på din favorit serie. När du har suttit så ett tag tar du din baking soda och smörjer in den på hårda områden på fötterna och masserar och masserar. Voilá du har fräscha fötter.

Sist men inte minst. Gå till badrummet. Ta med dig din baking soda.

Borsta tänderna. Sen häller du lite baking soda på borsten och borstar lite till. = Colgate smile coming your way.

Så, klart. Du är nu fräschare än du var innan. Du har insett att det inte behövs några hud- eller hårvårdsprodukter för tusentalskronor för att stay fresh while poor and tired. Du har sparat pengar och energi. Glöm inte att man får vara trött! Det tär på krafterna att världen är vidrig, men förhoppningsvis blir den lite bättre när du får tillbaka din energi.

Nu kan du återgå till soffan och serierna. <3

Chilling_5130fb_2664108

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.