Stäng
oktober 5, 2015
Margret Atladottir, redaktör
Blac Chyna tillsammans med Amber Rose iförda statementklänningar. Foto: Jordan Strauss/AP/TT

Amber Rose SlutWalk: Ett krav på respekt och ett stort ”fuck you”

Helgens starkaste bild: Amber Rose mamma håller upp en stor skylt som lyder ”FUCK YO 30 SHOWERS!” på den ”slutwalk” som dottern arrangerade i Los Angeles. Sammanhang: Kanye West fick frågan i en intervju tidigare i år om exflickvännen Amber Rose. Han passade då på att säga att hans nuvarande fru Kim Kardashian tvingat honom att ta ”30 showers” innan de låg med varandra, enbart på grund av att Kanye tidigare varit ihop med Amber.

En helt perfekt illustration av hur slutshaming fungerar. En kvinna kan alltså vara så pass smutsig att hon ”smutsar ner” mannen hon är med, bara genom att vara med honom! Riktigt intressant.

Amber Rose är modell, före detta strippa och internetfenomen. Hon har en fantastisk stil och blev känd först genom att hon var tillsammans med ett antal kända artister (och idioter). Nu är hon dock singel och ett alldeles eget varumärke, hon säljer bland annat kläder och solglasögon. Och så är hon feminist och aktivist.

Skärmavbild 2015-10-05 kl. 11.18.34

Och slutwalk:en gick av stapeln i helgen, ett arrangemang som Rose laddat upp för i månader via sociala medier och som engagerat såväl fans som hatare. Och slutwalken var inte bara en parad med lättklädda kvinnor och män som kräver respekt:

Skärmavbild 2015-10-05 kl. 11.21.16Men kanske framförallt var Amber Rose slutwalk ett stort jävla fuck you till de som konsekvent försökt sänka henne genom att påpeka saker som att hon varit strippa, har haft sex, och inte skäms för något av det. Det var faktiskt extremt vackert att bevittna.

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.