Stäng
blog-header
Donald Trump. Foto: Wilfredo Lee/AP/TT

Trump-anhängare attackerar muslimska modebloggare

I veckan gick hacker-nätverket Anonymous ut och förklarade krig mot Donald Trump. De uppmanar alla sina medlemmar att gräva fram all dirt på honom som kan hittas i datarservrarnas djupaste vrår.

Och efter Anonymous uppmaning tog det inte lång tid innan Trumps egna datahackande följare svarade. Men vilka riktar de sig mot? Inte Anonymous – utan muslimer. Muslimska modebloggare, för att vara exakt.

Flera stora hijabistas har under veckan mottagit hot och fått sina Instagram-konton hackade. På deras konton har ett budskap i form av en Trump-video lämnats.

Den australiensiska märket Hijab House och den svenska stjärnbloggaren Mariam Moufid hör till de drabbade och Mariam Moufid varnar nu andra muslimska modestjärnor för det förledande mail som lurar av användaren dess Instagram-lösenord.

Hackningen kan läsas som en reaktion från Trumps väljare på det uttalande som Trump stod för i december där Trump uppmanar och lovar att införa ”ett totalt och fullständigt stopp för muslimer att besöka USA tills representanter för vårt land räknat ut vad som pågår”.

Trumps väljare visar sitt stöd genom att ge sig på hijabistor. Det här är riktigt läskigt. Det ger kalla kårar.

Polis utreder nu både hackningarna och hoten.

Om bloggen

Sök på Politism.se

Pitchar

Skapa pitch
  1. Inga pitchar ännu.