Stäng
blog-header
oktober 10, 2014
Veronica Eneskjöld, bloggare

SVT Debatt – i gifs

Ytterligare ett avsnitt av SVT Debatt gick av stapeln på torsdagskvällen. För er som inte tittade, eller som tittade och vill påminna er själva om höjdpunkterna, kommer här en sammanfattning i gifs.

Kvällens första ämne var Sveriges erkännande av Palestina. Debatten om detta inleddes med en diskussion mellan Mona Sahlin och Lars Adaktusson. Båda klargjorde tidigt varför just de var kvalificerade att tala om ämnet:Sahlin1

Adaktusson1

När att ha palestinska vänner inte hjälpte, hettade debatten till ett ögonblick. Sahlin framhävde Sveriges tradition av att ha en roll i Israel-Palestina-konflikten. Varvid Adaktusson helt enkelt började räkna upp diktaturer.

Adauktussion 2

Castro, Palme och Sovjet hann avverkas. Innan känslorna ens hunnit svalna gick programmet vidare. Frågan om dödshjälp ska vara lagligt presenterades med en detalj som säkert fick en och annan att sätta torsdagssnacksen i halsen.

Hedberg hen

Användningen av ordet ”hen” förde dock inte in debatten på några normbrytande nivåer. Eftersom SVT tydligen ville ha en kristdemokrat i varje inslag hade de ringt in KDU:s ordförande Sara Skyttedal. Hon fick agera moralisk kompass och varna för det sluttande planet. Det är också med Skyttedals hjälp som debatten bäst kan sammanfattas.

Skyttedal1

Om bloggen

Veronica Eneskjöld är gif-entreprenör och student av politik och media. En ständigt aktiv twittrare som gif:ar och sammanfattar politik- och samhällshändelser för din skull.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se