Stäng
blog-header
oktober 31, 2014
Veronica Eneskjöld, bloggare

SVT Debatt – Har Dan Park sovit på din soffa?

Torsdagen kom och gick och SVT Debatt välsignade åter de svenska hemmen. Den här gången avhandlades inte mindre än tre ämnen på programmets 45 minuter.

Först tacklar SVT Debatt ”Utseendehetsen”, med startpunkt i Renée Zellwegers skönhetsoperationer. Här hände något ovanligt i Debatt. Flera kvinnor får prata om utseendehets och skönhetsideal som drabbar just kvinnor på bästa sändningstid i SVT. Något som hade varit fantastiskt – om det inte skett i just Debatt.Belinda DebattDebatt reducerar snabbt frågan till ja eller emot, plastikoperationer eller inte. Företrädda av den symboliskt osminkade Anna Brolin respektive den lika symboliskt supersminkade Dominika Peczynski.

Brolin debatt 30 okt

Gammal debatt

Både Peczynski och Brolin kommer med bra poänger kring skönhetsideal och uttrycken för dem. Men Debatt rusar vidare och har inte tid med nyanser i argument. Avsnittet glimrar  till när Sannah Salameh får chansen att uttala sig. ”Det handlar inte om sminkad eller osminkad, utan om att kvinnors utseende behandlas som den definierande egenskapen”, säger hon. När hon senare åter får ordet är det också hon som pratar om normer och representation.

Om bloggen

Veronica Eneskjöld är gif-entreprenör och student av politik och media. En ständigt aktiv twittrare som gif:ar och sammanfattar politik- och samhällshändelser för din skull.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se