Stäng
blog-header
maj 11, 2015
Veronica Eneskjöld, bloggare

Partiledardebatten – i gifs

Till glädje för alla käbbel-älskare var det dags för partiledardebatt i Agenda i söndags. Den som trodde käbbel skulle vara på tapeten 2015 fick dock på skam. Stefan Löfven satsade på förnyelse i vokabulären.

Partiledardebatt-10-maj-Löfven-2

Partiledarna stod redo att undvika att svara på direkta frågor i direktsändning. Närvarande var också Jakob Forssmed, eftersom Kristdemokraternas Ebba Busch-Thor knappt hann krångla på sig partiledar-tröjan innan hon passade på att också föda barn.

Måna om att fortsätta anamma Sverigedemokraternas retorik inledde Agenda på temat ”invandring”. Moderaterna har plötsligt ändrat sig och vill införa tillfälliga uppehållstillstånd. Också det en eftergift till högerpopulismen.

Jonas Sjöstedt drömde sig tillbaka till bättre tider.

Partiledardebatt-10-maj-SjöstedtReinfeldts vision om det öppna Sverige kändes avlägset när Anna Kinberg Batra bekräftade att Moderaterna kommer ”byta fot flera gånger” eftersom att de ”utvecklar politiken”. Moderaterna har 3 ½ år framför sig av tittande på väljarundersökningar för att se vilken politik som passar bäst för tillfället.

Men bostadsbristen då? Hur ska den lösas?

”Byggsubventioner!” Ropade de rödgröna. ”Usch vad gammaldags” utbrast KD, tydligen omedvetna om ironin. Jimmie Åkesson visste, inte så oväntat, vad problemet var.

Partiledardebatt-10-maj-Björklund

Den mest upprörande anklagelsen i debatten kom från Forssmed. Riktad mot Löfven, sände det chockvågor genom politik-Sverige.

Partiledardebatt-10-maj-Forssmed

Likt drottning Kristina dödade Descartes genom att tvinga honom att filosofera i dragiga rum, skapar Löfven ett ogästvänligt klimat för Sveriges företagare. Kanske var det också Forssmeds hemliga önskan att Löfven skulle abdikera som kom fram.

I debatten om klimatet dök en gammal kompis upp.

Partiledardebatt-10-maj-Björklund-2

Var kolbiten Wilson hållit hus sedan valspurts-debatterna är okänt. Med flera partiledar-debatter under bältet är nu Wilson en av de mer erfarna debatt-deltagarna.

Bonus:

En Sjöstedtsk oneliner

Partiledardebatt-10-maj-Sjöstedt-2

Om bloggen

Veronica Eneskjöld är gif-entreprenör och student av politik och media. En ständigt aktiv twittrare som gif:ar och sammanfattar politik- och samhällshändelser för din skull.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se