Stäng
blog-header
oktober 12, 2015
Veronica Eneskjöld, bloggare

Käbbel och hånflin – partiledardebatten i gifs

Missade du söndagens partiledardebatt? Misströsta inte! Här finns den – i gifs.

Decemberöverenskommelsen har gått hädan, Sverigedemokraterna hotar återigen med parlamentariskt kaos om de inte får vara kungar över sandlådan. Osäkerheten över ”vad händer nu?” hovrade som en Niklas Svensson-helikopter över debattdeltagarna.

Det var således naturligt att det var en del förvirring i studion.

Partiledardebatt-11-okt-Löfven-face

Partiledardebatt-11-okt-ÅkessonEn som var nöjd var Jonas Sjöstedt. Med budgeten åtminstone.

Partiledardebatt-11-okt-SjöstedtNär han inte skällde ut Gustav Fridolin för beslutet att sälja tyska brunkolsverk, attackerade han Jimmie Åkesson för Sverigedemokraternas flörtande med riskkapitalister.

Nämnde Åkesson hade, som brukligt i partiledardebatter, inte mycket att säga om det inte innehöll ordet ”flyktingar” eller ”invandrare”. Kristdemokraterna har stundtals inte varit långt efter, nu när de satsat på att närma sig SD.

Ebba Busch Thor påstod att regeringens jobbfientliga politik inte ger asylsökande jobb – och därför kan de inte på riktigt skapa sig ett hem.

PArtiledardebatt-11-okt-busch-thorVilket är anmärkningsvärt om inte annat för att hon samtidigt framhärdade i idén om tillfälliga uppehållstillstånd. TUT som skapar en oerhörd osäkerhet och direkt motverkar idén om integration.

KD verkar tycka att ett ”hem” skapas av att någon får jobb – men inte av att de vet om de kan kalla ett land sitt hemland eller inte.

För att ingen skulle tvivla på att de var ett team, hade regeringsrepresentanterna koordinerat sina rörelser till nästan hundra procent.

Partiledardebatt-11-okt-Löfven-FridolinLöfvens sura min är gissningsvis baserat på att Fridolin valde fel nyans av röd till slipsen.

Ordet ”käbbel” gjorde en bejublad återkomst i debatten.

Partiledardebatt-11-okt-Löfven-käbbelKäbbelhögern och käbbelvänstern hade båda mycket att käbbla om, medan käbbeldemokraterna stod i mitten och tittade på.

Det måste sägas att Stefan Löfven verkar ha väldigt bra koll på sina kameravinklar, då han tydligen hånflinade så fort han var ur bild.

Partiledardebatt-11-okt-Kinberg-BatraBusch Thor passade på att påminna Sjöstedt om att inte låta försäkringen förfalla.

Partiledardebatt-11-okt-Busch-Thor-försäkringKom ihåg försäkringen, Jonas! Fast kanske ändå, när försäkringen är Nato och huset är Sverige och försäkringen kräver att du agerar brandkår i grannbyn.

Om bloggen

Veronica Eneskjöld är gif-entreprenör och student av politik och media. En ständigt aktiv twittrare som gif:ar och sammanfattar politik- och samhällshändelser för din skull.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se