Stäng
blog-header
december 23, 2014
Veronica Eneskjöld, bloggare
Ali Esbati. Foto: SVT

Best of gif-året 2014

2014 närmar sig sitt slut. Julafton är snart här. Vad passar då bättre än en nedräkning över mina bästa gifade ögonblick 2014? Mys i vintermörkret med fabulösa gifs och kom ihåg politik- och tv-året 2014.

7. Schymans dödliga miner

I början av året var Gudrun Schyman med i Agenda i SVT, där hon debatterade kvinnors pensioner med Maria Arnholm. Senare under året ställde hon upp i Belinda Olssons program ”Fittstim – min kamp”. Båda tillfällena levererades oumbärliga reaktionsgifar, utmärkta för tillfällen när du vill förmedla allt du vill säga i en enda min.

Schyman 1

Schyman 3

6. Sjöstedts oneliners

Mannen med den rappa tungan, Jonas ”Flaskskeppet” Sjöstedt. Det är högst troligt att Sjöstedts förberedelse inför debatter består till 50 % av att komma på oneliners. Eller så kan man smälla till med ett ”Du är”.

Åkesson-Sjöstedt-integrationsproblem-tv4-debatt-politism

5. Knuffen

Allt Annie Lööf ville var att ge Stefan Löfven sin CV men han var inte alls intresserad. Den fantasifullt uppförstorade ”knuffen” var ett faktum.

Löfven-Lööf-knuff-TV4-debatt-val-politism liten

4. Lööfs interna skrik

En riktigt användbar gif för valrörelserna 2014-2015. Från partiledarutfrågningen av Lööf i SVT.

Annie lööf screaming internally

3. Manlighet i TV4

Ett spektakulärt underligt och pinsamt tv-ögonblick skedde när en grupp med Raw Men bjudits in till Jenny Strömstedts program i TV4. Förutom besök av machomannen Paolo Roberto fick vi även uppleva när män stirrar på andra män medan de ska distraheras av vackra kvinnor.

Raw man strömstedt tv4

2.  Inte min talman

Rossana Dinamarca kvalade in på listan så sent som i mitten av december. Hennes ställningstagande mot Björn Söder har blivit både hashtag och t-shirt. Förutom en fin gif.

Dinamarca Söder inte min talman 15 dec 2

1. Ta tillbaka det!

Det kanske bästa gif-ögonblicket 2014. Strax innan valrörelsen blev som hetast chockerade Ali Esbati (V) med att referera till RUT-anställda som tjänstefolk. Martin Ådahl från Centerpartiet var inte uppskattande och exploderade på en iskall Esbati. Esbati roade även med utmärkt ögonbrynsarbete.

Esbati Ådahl 1

Esbati 2

Bonus: Ni glömmer väl inte kolbiten Wilson? Kolbiten fick ett eget Twitter-konto men valdes inte in i riksdagen.

Om bloggen

Veronica Eneskjöld är gif-entreprenör och student av politik och media. En ständigt aktiv twittrare som gif:ar och sammanfattar politik- och samhällshändelser för din skull.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se