Stäng
september 10, 2018
Zina Al-Dewany, redaktör
Daniel Helldén (MP) sneglar högerut. Foto: Maja Suslin/TT

Vilken väg tar Miljöpartiet?

I Stockholm stad blev de rödgrönrosa större än alliansen. De förstnämnda har styrt staden de senaste fyra åren, och det borde vara givet att de fortsätter. Men Miljöpartiet verkar inte vara att lita på.

Enligt finansborgarrådet Karin Wanngård (S) har MP haft möten med Moderaterna. Något som MP förnekade i morse, även om de säger att de ”ska prata med alla partier utom SD”.

Skulle MP i stället gå ihop med alliansen så skiftar blocken i styrka. Och de skulle då stötta Anna König Jerlemyr (M) till att bli den som styr Sveriges huvudstad. Samma person som gått till val på tiggeriförbud, bidragstak och hårdare tag mot papperslösa. Vad har de att vinna på det?

Kanske kan de få lite inflytande över trafiken, men priset kan bli dyrt. Här bör MP fundera över om en ny cykelväg är gör det värt att slänga bort bostadsgarantin för unga, fler hyresrätter och mer förskolepersonal. Söndagens resultat visade det att en hel del väljare redan ser Miljöpartiet som mindre relevanta. Troligen vågar man inte lita på att de står upp för sin politik. Går de ihop med alliansen i huvudstaden, vars klimat- och miljöpolitik är allt annat än imponerande, är det ett kvitto på att väljarnas bristande tilltro till MP är motiverad.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se