Stäng
februari 16, 2015
Eric Rosén, chefredaktör
Magdalena Andersson (S). Foto: Joakim Goksör / TT

Viktig positionsförflyttning från finansministern

”Socialdemokratin måste sluta bita sig fast i gårdagens lösningar på dagens problem. Annars kommer den rödgröna regeringen göra nästan lika lite nytta som alliansregeringen.” 

Så skrev jag för snart en månad sedan och försökte där övertyga finansminister Magdalena Andersson (S) om att det ”är dags att låna till omfattande investeringar”.

”Inflationen är låg, produktivitetsutvecklingen har varit nästan obefintlig de senaste åren och vi har lediga resurser i ekonomin som bara väntar på att bli sysselsatta, som speglas i bland annat den höga arbetslösheten. Att ta upp ett statligt lån nu för att snabbt bygga massa bostäder att hyra ut är en så kallad no-brainer.”

Så skrev Agneta Berge för tio dagar sedan och varnade för en socialdemokratiskt ledd regering som ”missar chansen att bygga Sverige starkare med lån som vore mer än gratis att ta”.

Magdalena Andersson tycks äntligen ha läst våra urkloka texter och bestämt sig för att lyssna. I dag skriver finansminister på Dagens Industris debattsida.

Sök på Politism.se