Stäng
mars 30, 2017
Eric Rosén, chefredaktör
En allians av goda grejer. Foto: Maja Suslin / TT

Vi hade fel om alliansen – här är beviset

Ibland måste man erkänna att man har fel. Det här är ett sånt tillfälle.

För häromdagen kunde man läsa på Politism att alliansen fastnat i ett fånigt politiskt spel. Att alliansen har ”samma grace som en tonårskille i puberteten vars långa armar flänger runt och utan kroppskontroll välter och stjälper saker i sin närhet”.

I texten fanns också en formulering om att oppositionspolitiken blivit en fars, politisk buskis, som gav intrycket av att högerpartierna inte ägnar sig åt politik utan trams.

Det finns anledning att ompröva den argumentationen. För nu har det framkommit att det faktiskt läggs fram riktiga politiska förslag från oppositionen. Det är inte bara spel och tomma hot. Det finns faktiskt seriösa lagförslag också. Det är bara att gå till riksdagens hemsida och läsa på.

Titta här:

Skärmavbild 2017-03-30 kl. 13.44.47

Och det är inte bara Robert Hannah (L) som engagerat sig i frågan, även om han jobbat med den längst. I går kom det fram att moderate riksdagsledamoten Sotiris Delis också kämpar för att få med sig de folkvalda lagstiftarna på förslaget.

Utskottet må ha yrkat på avslag – men förslaget har faktiskt återremitterats och lever därmed än. Och så säger folk att det inte finns någon seriös opposition? Nej, här finns anledning för oss som påstått att allianspolitiken inte är vital och livaktig att vara självkritiska.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se