Stäng
november 11, 2014
Margret Atladottir, redaktör

Var smal och vältränad eller försvinn

Att ”strong is the new skinny” har man ju hört till leda by now. Att det är en trend som bara känns extremt mycket som en tröttsam variant av fatshaming och inkörsport till rumsrena ätstörningar kan man till och med nästan konstatera. Eller jag har gjort det i alla fall, här till exempel.

Att döma människor efter deras utseende borde fortfarande på alla sätt vara tabu, något extremt oförskämt och ofint. Men det är något överviktiga får dras med varje dag. Och som en slags extremt ironisk parallell ökar fatshamingen i samhället i samma takt som vi översköljs av ”starka kampanjer” från varumärken och kändisar (och helt vanliga människor) om att man ska vara stolt över sin kropp precis som den är.

Någon som tar det hela till en lite speciell nivå är Resumé-bloggaren Jackie Kothbauer. Enligt henne själv är hon ”för det personliga varumärkets (sic) vad Magdalena Ribbing är för vett och etikett”. I hennes senaste blogginlägg (24 oktober) skriver hon om hur ”fet och framgångsrik” är en omöjlig kombination, bland annat genom att berätta vad hon tänkte om en överviktig expedit i en sportbutik hon ”betjänades” av.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se