Stäng
april 27, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
Foto: Johan Nilsson / TT

Vad händer om polisen misshandlar ”arabjävlar”?

Vi har tidigare skrivit om att poliser nästan bara ställs till svars för tjänstefel, eller rena övergrepp, när någon utomstående ser vad de gör och dokumenterar detta. Vi har sett exempel på hur en polischef manar på resursgruppen och vrålar ”Döda de jävlarna!”. Vi har också frågat oss om kameror på polisen, något som gett positiva resultat i USA, kan leda till färre skandaler.

Nu väcks diskussionen på nytt, i och med attacken mot Noabakht Ahad i Emmaboda. Antagligen hade vi aldrig fått veta vad som hänt om inte ingripandet fanns inspelat.

– De var hårdhänta, sparkade mig i sidan. En tog ett hårt föremål och slog mig i huvudet. Blodet forsade. De kallade mig saker. Jag tänkte, det här kan inte vara svenska poliser, de kan inte behandla mig så, säger Noabakht Ahad till Barometern.    

Förutom att de slår Noabakht Ahad blodig, med ett stort sår i huvudet, kör de ut honom i skogen och lämnar honom där. Av inspelningen framgår också att en personerna som kör honom ska ge honom ”en omgång stryk”. Han kallas ”jävla arabjävel”, ”jävla pack” och får höra att han ska ”åka hem till sitt jävla land”.

Vi kan nog vara helt säkra på att Noabakht Ahad inte hade blivit trodd utan ljudinspelningen. Men med liknande skandaler och avslöjanden färskt i minne finns tyvärr anledning att befara att inte ens dokumenterade fall av misshandel och rasistiskt hat kommer att få några konsekvenser.

Se videointervjun med Noabakht Ahad på Barometern.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se