Stäng
december 10, 2013
Eric Rosén, chefredaktör
Foto: Erik Mårtensson / SCANPIX

Utan rasisterna dör Sverigedemokraterna

På tisdagen avslöjar Expressen tillsammans med Researchgruppen vilka politiker som döljer sig bakom några av de anonyma kommentarskonton som är mycket aktiva – tillika hatiska, rasistiska och hotfulla – på sajter som Avpixlat, Exponerat och Fria Tider. Och även om de flesta politiskt intresserade känner till eller har anat att det är precis såhär SD ser ut bakom Jimmie Åkessons försiktiga leende är det naturligtvis sensationella avslöjanden.  Ett antal sverigedemokrater på ledande positioner skriver, när de tror att de inte behöver stå för sina åsikter, helt horribla saker i politiska samtal på internet.

Vi har Anders Brandell, SD-politiker i Växjö och tidigare kommunfullmäktigeledamot i Alvesta, som enligt Expressen ifrågasätter om det verkligen var så många judar som dödades under andra världskriget och hoppas att afrikanska flyktingar som bär på hiv-smitta ska ”stanna kvar i Afrika och dö”.

Vi har Anders Dahlberg, kyrkopolitiker för SD i Burlöv, som Expressen kan visa har skrivit att ”etniska svenskar” borde beväpna sig med skjutvapen för att försvara sig mot ”berikarna”. Han skriver också att han vill se en väpnad revolution. ”Det enda sättet vi kan ta tillbaka Sverige på är nog med våld. En revolution helt enkelt, där vi tar avstång ifrån och vill ha bort det mångkulturella samhället. Med vapenmakt. Då kan vi kanske kasta ut alla grottmänniskorna.”

Vi har Gerd Wall, kommunfullmäktigeledamot för SD i Vadstena, som skriver att det ”finns en god anledning till att zigenare är hatade i hela världen” och som skryter om hur hon sparkat ut tiggares ”muggar” där de tar emot pengar.  Vi har Helena Kontulainen i SD:s kvinnoförbund som uttrycker förhoppningar om att nazistiska Svenskarnas Parti ska komma in i riksdagen.

Vi har Marie Stensby, suppleant i Sverigedemokraternas partistyrelse och ordförande för SD i nordvästra Jämtland, som hoppas att muslimer ska ”ha ihjäl varandra” och när några ensamkommande flyktingbarn hungerstrejkar skriver att hon ”Hoppas att de svälter sig till döds!”.

Detta är bara några exempel.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se