Stäng
september 18, 2015
Eric Rosén, chefredaktör
Marcus Storch talar med drottning Silvia vid nobelbanketten i Stockholms Stadshus. Foto: Claudio Bresciani / TT

Tung näringslivsföreträdare visar ryggrad

Vi har tidigare skrivit om hur Svenskt Näringsliv, Almega, Företagarna med flera börjat träffa Sverigedemokraterna i dialog om politiken. Och vi har skrivit om hur vinst i välfärden-lobbyn på Kreab närmat sig SD för både professionella och privata möten. De har helt enkelt satt sig i samma båt.

Man undrar om det finns några som helst gränser för vem de tycker det är okej att vänslas med? Eller är avkastning den enda värderingen som över huvud taget räknas?

Jodå, några bryr sig om fler saker.

73-årige Marcus Storch, ett mycket tungt namn i Sveriges näringsliv, tycker att det finns andra värden. Han är extremt kritisk till näringslivsorganisationernas möten med Sverigedemokraterna, tycker inte att det är SD:s storlek som avgör deras legitimitet, och menar att Svenskt Näringslivs nya VD brister i sitt ledarskap. Det berättar han i en stor intervju i Dagens Industri:

”Carola Lemne är svag när hon säger att de måste behandla Sverigedemokraterna som andra partier. Det är löjligt att säga att vi pratar med vem vi vill utan att vara öppen med det.
[…]
Det är inget nytt detta, det är en gammal tradition. Under andra världskriget var högersidan i Sverige extremt tyskvänlig. Den har alltid haft en fäbless för starka krafter.”

Det är befriande med klarspråk.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se