Stäng
september 23, 2015
Eric Rosén, chefredaktör
Leif Johansson, styrelseordförande för Ericsson och tidigare Volvo-vd. Foto: Anders Wiklund / TT

Ericssons ordförande: ”Jag tycker inte man ska prata med SD”

För snart en vecka sedan skrev vi om Marcus Storch, näringslivsveteranen som kritiserar näringslivsorganisationerna och högerlobbyisterna som börjat sammanträda och bärsa och dinera med Sverigedemokraterna för att SD ska styra politiken högerut.

Företagarna säger att SD kopierat deras förslag rakt av efter sammankomsterna, och SD konstaterar själva att det är relativt lätt att få partiet att ändra sig.

Marcus Storch kritik mot kontakterna visade på ryggrad och moralisk kompass. Och att han var först med att gå ut har nu fått positiva ringar på vattnet. I dag går Ericssons och Astra Zenecas ordförande Leif Johansson ut i Dagens Industri och markerar mot näringslivets SD-inviter. Johansson är en av de tyngsta näringslivsprofilerna i Sverige och han har inte mycket för myset med rasistpartiet:

– Jag tycker inte att man ska prata med dem i någon form av allmän agenda som skulle vara bra för näringslivet. Jag har svårt att se att Sverigedemokraterna kan tillföra näringslivet något, säger han till DI.

För honom är det en avgörande skillnad mellan Sverigedemokraterna och de andra partierna.

– Jag har stor respekt för i stort sett alla partier som finns i riksdagen när de gäller allmän ekonomisk politik och när det gäller sättet att sköta demokrati och så vidare och tycker faktiskt att de sköter det bra. Jag tycker inte vi behöver ett SD, säger han till DI.

Tack för det.

Sök på Politism.se