Stäng
augusti 29, 2013
Margret Atladottir, redaktör
Foto: Jessica Gow/Scanpix

Trendbrott i modevärlden

Det har varit modevecka i Stockholm. Eller rättare sagt, en tredagars modevecka. Utomstående berörs minimalt om ens alls, medan den samlade modebranschen i Sverige får sin Almedalsvecka fylld av visningar, fester och mingel. Vi andra får följa med via bloggar, Instagram och för den intresserade finns modetidningarna på plats med täta rapporter. För oss som gillar kläder och vackra ting kan förrvirring ofta uppstå i samband med Stockholms modevecka. En känsla av att man inte vet vad man ska tro kryper sig fram när det mestadels rör sig om positiva ordalag. Allt verkar vara så fantastiskt. Men i år har ett uppskattat trendbrott inträffat.

Rapporteringen från Bea Szenfelds visning blev helt plötsligt intressant. Medan vissa ansåg visningen vara en av veckans mest uppskattade och plockade ut sina favoritlooks, såg andra något annat. Rodeo satte modevisningen i ett större sammanhang, och förhöll sig till omvärlden i sina omdömen. Agnes Grefberg Braunerhielm skriver:

“Varför satt hundratals människor och glodde på det ‘modevakuum’ som var sjutton näst intill nakna tonårskroppar? Jag vet inte. Det är en gåta.”

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se