Stäng
juni 25, 2015
Eric Rosén, chefredaktör

Tre påminnelser om vad Sverigedemokraterna är

När Sverigedemokraterna marginaliserats i riksdagen har vi skrivit mindre om dem och mer om rasism utanför riksdagen, men när man ser hur de fortfarande rusar fram med rekord efter rekord i opinionsmätningarna är det rätt viktigt att påminna om vilket parti det faktiskt handlar om.

För vi hoppas att även deras väljare känner var gränsen går? Här är tre exempel på vad som är SD:

1. SD-politiker ville flygbomba tiggare

En SD-politiker i Vimmerby har dömts till böter för hets mot folkgrupp. Detta för att han skrivit att man borde flygbomba tiggare.
”I en facebookdiskussion om tiggare, romer och motstånd mot moskébygge i Borås skrev SD-politikern på tal om romernas boendeplats att ‘Ett B-52 plan så är problemet löst’.”
Läs mer på Höglandsnytt.

2. SD-politiker jämför invandrare med mördarsniglar

”Dan Bengtsson, 52, är SD-politiker i Oskarshamn. När han kommenterar migrationspolitik använder han mördarsniglar som jämförelse. ‘Bruna, slämmiga & förökar sig i större omfattning. Ingen vill ha dom här’, skriver han på Twitter.”
Läs mer i Expressen.

3. SD-politiker bar kniv på nattklubb

Sven Hellström fick inte komma in på en nattklubb eftersom ordningsvakterna ansåg att han var för berusad. Vakterna tillkallade också polis då Hellström betedde sig hotfullt:
”Han ska bland annat ha sagt att ‘det här kommer att få konsekvenser för dig’ till en vakt. […] Det var när polisen visiterade honom som de upptäckte att Hellström bar kniv.”
Läs mer på Expo Idag.

Sök på Politism.se