Stäng
juli 18, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
Theresa May. Foto: Andrew Parsons/AP/TT

Theresa May – en fara för klimatet

I kaoset efter Brexit, kombinerat med alla turer kring David CameronBoris Johnson, Nigel Farage och Labours interna strider, fattar den nya brittiska regeringen under Theresa May sina första beslut.

En av de omedelbara åtgärderna var att lägga ner departmentet med ansvar för frågor som rör klimatförändringarna och placera ödesfrågorna om klimatet i ett nytt departement med fokus på ”näringsfrågor, energi och industristrategi”.

Dessutom har hon utsett Andrea Leadsom till minister med ansvar för klimatfrågorna. Leadsom har röstat emot de flesta åtgärder som syftar till att mildra klimatförändringarna och ifrågasatte så sent som i oktober 2015 om klimatförändringarna ens var på riktigt.

Detta sker i ett läge när regeringens egna rapporter varnar för att torka, stormar och översvämningar kan komma att ödelägga delar av brittisk odlingsmark på grund av klimatförändringarna.

Det enda vi behöver göra för att klimatförändringarna ska leda till en fullständig katastrof är ingenting, som vi konstaterat tidigare på Politism. Den konservativa brittiska regeringen ser ut att välja just detta. Den livsfarliga passivitetens politik.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se