Stäng
oktober 5, 2016
Margret Atladottir, redaktör
Foto: Emma-Sofia Olsson / SvD / TT

Taxichauffören dömdes för sexuella ofredanden i sin bil – fick fortsätta jobba

Trots att taxichauffören i Stockholm dömdes för två sexuella ofredanden mot tjejer han körde hem dröjde det sex månader innan hans taxilegitimation drogs in.

Då hade han redan hunnit bli häktad för ett nytt brott som begicks i bilen – en våldtäkt. Lars Andersson på Citypolisen i Stockholm säger till P3 nyheter:

– Att en person har visat sin farlighet och ändå tillåts fortsätta är ett jättemisslyckande för våra kontrollfunktioner. De processerna måste gå fortare. Jag själv skulle inte känna mig helt bekväm med att sätta någon jag bryr mig om i en taxi nattetid.

Enligt Lars Andersson är mörkertalet när det kommer till sexuella ofredanden i just taxibilar förmodligen stort. Man skäms för att man kanske varit berusad och man vill bara komma hem, och många fall kommer säkert inte till polisens kännedom.

Men de här brotten fanns det kännedom om. Att Transportstyrelsen väntade i ett halvår innan chauffören i fråga blev av med taxilegitimationen trots att han blev dömd (!!!) för sexbrott i sin bil är ett stort svek mot Stockholms kvinnor.

Sök på Politism.se