Stäng
augusti 26, 2015
Eric Rosén, chefredaktör
Just do it. Foto: Bertil Ericson / TT /

Ta chansen att göra det alla vet är nödvändigt

Vi har skrivit om faran med ränteavdragen förr.

Här ser du hur de gjort just de som har mest pengar bidragsberoende. 85 procent av ränteavdragen går till den rikare halvan av Sveriges befolkning.

Här skriver vi att det absolut enda argumentet för att behålla de oerhört kostsamma ränteavdragen är att politikerna är livrädda för att irritera medelklassen.

Konjunkturinstitutets prognos är att ränteavdragen kommer att gräva ett 325 miljarder kronor stort hål i statskassan till och med år 2024.

Och i dag gör SVT toppnyhet om att EU, OECD, IMF och Riksbanken trycker på för att Sverige ska trappa ned ränteavdragen, som de ser som en mycket stor riskfaktor för svensk ekonomi, eftersom det eldar på prisökningen och blåser upp en enorm bostadsbubbla. En ny rapport från EU-kommissionen visar att Sverige är det land i Europa som ger störst skattefördelar till de som äger sina bostäder.

Finansminister Magdalena Andersson (S) har all anledning att reagera på denna sjuka i den svenska ekonomin och kan med fog peka ut Anders Borgs (M) passivitet som en delförklaring till att att vi nu står inför en mycket allvarlig situation sett till både statskassa och privat skuldsättning. Det är inte hennes fel, det är de tidigare regeringarnas. Andersson kan bli ihågkommen som den minister som faktiskt tog tag i problemet. Läget är dessutom optimalt givet att räntorna är så låga.

Så vad säger hon själv?

Såhär:

”Nu har vi dem och vi har inga planer på ändringar.”

:( :( :(

Sök på Politism.se