Stäng
februari 23, 2017
Eric Rosén, chefredaktör
Carola Lemne, vd för Svenskt Näringsliv. Foto: Marcus Ericsson/TT

Svenskt Näringslivs blåsning avslöjad

Utredningen om vinst i välfärden är just nu ute på remiss. Såväl expertis som vanligt folk kan lämna in remissvar. Både LO och Svenskt Näringsliv kampanjar för att få sina medlemmar och sympatisörer att göra sin röst hörd.

LO har lyckats bäst och närmar sig 10 000 remissvar från folk som vill se ett stopp för vinst i välfärden.

Men det finns en viktig skillnad mellan de två initiativen, avslöjade SVT på onsdagen. Den sajt som Svenskt Näringsliv byggt för att visa företag hur deras verksamhet skulle påverkas ger ett svar som inte är sanningsenligt. Genom att mörka att utredningen tillåter större vinster ett år för att kompensera för förluster under tre tidigare år ger Svenskt Näringsliv en helt felaktig bild av vad utredningens förslag leder till. Det hela är djupt oärligt.

Detta kombineras med att Svenskt Näringsliv föreslår att man ska bortse från alla remissvar som vanliga medborgare skickar in.

Orsaken till att de beter sig såhär märkligt är förstås att de vill göra medlemsföretagen i Svenskt Näringsliv förbannade och engagerade. Men det riskerar att slå tillbaka hårt mot Svenskt Näringsliv när det visar sig att de lurar sina egna medlemmar.

Läs SVT:s granskning här.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se