Stäng
september 13, 2017
Zina Al-Dewany, redaktör
Foto: Foto: Lars Pehrson / SvD / TT

Stort lärarupprop mot flyktingpolitiken

Nu har många av landets lärare fått nog av vår flyktingpolitik. I ett upprop på Aftonbladet skriver 253 lärare bland annat följande:

” Vi kan inte skicka våra afghanska ungdomar till detta! De kommer att gå under! De kommer brytas ner av oron, osäkerheten, fattigdomen och våldet. De kommer inte överleva.”

För många av de unga som kommer ensamma från Afghanistan är deras enda konstant lärarna de träffar i skolan. Det är för dem de berättar sin livshistoria, och det är lärarna som lyssnar. Det är därför helt natutligt att många av lärarna blir personligt engagerade. Varken polisen eller någon annan myndighet ger samma trygghet. Därför är det inte konstigt att det är just lärarna som fått nog av den inhumana flyktingpolitiken. Den politik som skickar tillbaka barn och ungdomar till ett land myndigheter avråder svenska medborgare att åka till.

Det finns också en annan anledning till varför just lärare engagerar sig. Deras främsta uppgift är att ge alla likvärdig utbildning men när deras elever måste gömma sig eller ständigt är oroliga för uppehållstillstånd så går det inte att bedriva en god undervisning – en situation som går ut över flyktingbarnens utbildning och möjligheter.

Hela debattartikeln finns i sin helhet här. Och efter att ha läst kan vi bara hålla med. Vi kan inte låta barn och unga som kommer hit, lär sig svenska och skaffat ett nätverk skickas tillbaka till ett land som inte längre är deras.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se