Stäng
november 24, 2014
Eric Rosén, chefredaktör
Marcus Birro förstamajtalade för Kristdemokraterna i Uppsala förra året. Foto: Staffan Claesson / SCANPIX

Stoppade Expressen Birro av rätt eller fel skäl?

Politisms mest delade text någonsin är My Vingrens fantastiska svar på en attack Birro formulerade i Expressen. Birro rasade då mot en ”aggressiv avart” feminister som provocerar och stör honom. Dagen efter lämnade Birro twitter (för typ fjärde gången) i protest. Han har också vid ett par tillfällen blivit så arg att han bestämt sig för att lämna landet, men han har alltid kommit tillbaka både till twitter, spalterna och landet. Helt enkelt för att hans uppdragsgivare tyckt att han är fortsatt relevant.

Jag har själv haft ett par ”duster” med krönikören. När jag kritiserade honom för homofoba och rasistiska texter för några år sedan slog Birro tillbaka i Expressen och sa att jag var ”en desperat lögnare som gjort till affärsidé att bete sig så svinaktigt och lögnaktigt som möjligt”.

Redan då hade han alltså dragit paralleller mellan det brutala mordet på Elin Krantz och terrorister (”skäggiga män i klänning” enligt Birro). Han hade även mage att mena att denna parallell var ”kritik av förorten”.

Detta är bara ett par futtiga exempel av enormt många. För Birro har gjort den här typen av tokigheter och obehagligheter så länge och så frekvent att man börjat rycka på axlarna.

Så kanske borde man inte blivit särskilt förvånad när han dök upp i nazinära sajten Exponerats podd. Ändå kändes det ovanligt grovt.

Sök på Politism.se