Stäng
februari 21, 2017
Amra Bajric, skribent
Foto: Manu Fernandez/AP/TT

Spanska folket kräver att den spanska regeringen uppfyller flyktingkvoten

Den spanska regeringen har tagit emot för lite flyktingar.

Det är vad omkring 160 000 människor protesterade mot i lördags. Under 2015 kom EU överens om ett europeiskt kvotsystem där Spanien lovade att ta emot 16 000 asylsökande – men hittills har bara cirka 1 100 personer tagits emot. Demonstranterna, mestadels katalaner krävde att den spanska regeringen ska uppfylla sin kvot och därmed följa överenskommelsen.

Ungefär samtidigt anklagar USA:s president Donald Trump medier för att mörka invandringens förödelse i Sverige – något både svenska politiker och medier reagerat starkt på. Upprördheten hade kunnat ses som ett steg i rätt riktning men klingar falskt när många på högerkanten blint köper bilden av ett Sverige med ”no-go zoner” och kraftigt ökad brottslighet till följd av invandringen – så länge den sprids av svenska medier.

I en tid då vi matas med övertygelsen om att alla västerländska länder vägrar flyktingar, att det är folkets vilja och att vi står inför en systemkollaps om vi tar in fler så inger spanjorernas ställningstagande en gnutta hopp.

Emilio Morenatti/AP/TT

Emilio Morenatti/AP/TT

 

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se