Stäng
mars 7, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
ID-kontrollerna ska bort. Foto: Emil Langvad/TT

Socialdemokrater kritiserar regeringens flyktingpolitik

Att det finns ett utbrett missnöje med den nya flyktingpolitiken inte bara i Miljöpartiet, utan också inom socialdemokratin hörs inte så mycket av.

Det beror delvis på att en större del av partiet sluter upp bakom den förda politiken – men också för att S som parti ger mycket mindre utrymme för internkritik och partilinjeavvikelser.

I Karlskrona håller man dock inte käften längre. Där slår Socialdemokraterna, under ledning av riksdagsledamoten Magnus Manhammar och Karlskronas vice ordförande Elina Gustafsson, fast följande:

”ID-kontrollerna vid svenska gränsen ska avskaffas, medicinsk åldersbestämning ska inte tillämpas i Sverige och möjligheterna till anhöriginvandring ska utökas.”

De tydliggör också, i Sydöstran, att de inte står bakom regeringspolitiken och att de kommer att skriva till partiledningen och till medierna för att meddela detta. Magnus Manhammar säger att han är stolt över medlemmarnas beslut i Karlskrona, att regeringens politik inte rimmar med Socialdemokraternas partiprogram och att man inte kan kompromissa med mänskliga rättigheter.

Man borde inte bli så glad över att få höra något så grundläggande, men det blir man, för det har blivit så otroligt ovanligt.

Sök på Politism.se