Stäng
november 29, 2016
Eric Rosén, chefredaktör
Patric Åberg (M). Foto: Jon Willén / TT

Sluta dalta med rika moderatkommuner som vägrar vara solidariska

Riktigt rika moderata kommuner som Ekerö och Täby vägrar, trots att de bryter mot lagen, vara med och ta emot flyktingar. I och med sin vägran och sin bristande respekt för lagen försöker de skjuta över sitt ansvar till andra.

Från vänster, och från regeringen, har detta såklart kritiserats hårt. Men det är viktigt att komma ihåg att de rika lagbrytarkommunerna även skjuter över problemet på andra partikamrater.

Patric Åberg (M)Östra Göinge har tidigare utmärkt sig som en politiker som är beredd att ta ett stort ansvar, och särskilt när det gäller flyktingmottagandet. Nu visar han ryggrad igen när han tar bladet från munnen om de ansvarsskygga moderatkompisarna i Stockholm. Han menar att Täby och Ekerö är osolidariska.
– Jag tycker att det är olyckligt, det sänder dåliga signaler till övriga kommuner, säger han till Sveriges Radios Ekot.

Han förklarar, eftersom man inte tycks ha förstått detta i Ekerö och Täby, att deras lagbrott drabbar andra. Åberg menar också att partiledningen, med Anna Kinberg Batra och Tomas Tobé i spetsen, gör samhället en otjänst som inte markerar mot de rika Stockholmskommunerna.
– Det måste vara slut på det här daltandet med de kommuner som råkar ligga runt omkring Stockholm, säger han till SR.

Man kan bara hålla med.

Sök på Politism.se