Stäng
november 13, 2015
Margret Atladottir, redaktör
"Psykbryt."

”Sköna snubbar som gillar våldtäktsskämt”

”Jag har fått frågan varför Aftonbladet Kultur inte har brutit med Kristoffer ”Kringlan” Svensson tidigare, varför väntade ni så länge?”

Åsa Linderborg förklarar i en text varför man väljer att bryta med den komiker som, visserligen i en annan podd, hotade att hugga henne i underlivet med yxa bland mycket annat. Och hon sätter fingret på något som gått jäääävligt snett med debatten senaste tiden:

”Jag skäms över att jag blivit så hårdhudad.

När visar att jag tål vad som helst, så sviker jag andra kvinnor som också drabbas av manliga fantasier om sexuellt våld. Och sanningen är ju den, att jag inte är så oberörd som jag låtsas.”

För medan vissa fjantar sig med att påstå saker som att det finns en ”åsiktskorridor” i Sverige, att man inte ”får” tycka eller säga vad som helst, har det ju i själva verket blivit tvärtom: Folk säger de mest sjuka sakerna till varandra, hela tiden. Men det ÄR fan inte okej. Och uppfriskande nog sluter många upp, och sätter ner foten:

”Däremot finner jag det intressant att lyssna på reaktionerna hos de manliga komiker som sitter och höhöar nervöst medan den packade kollegan intill vräker ur sig sitt totala jävla mörker. Varför har ingen av dem stake nog att be Svensson hålla käften? Eller stänger av hans mikrofon? Eller lämnar studion i förakt?” Jens Liljestrand, Expressen.

Patrik Svensson i Sydsvenskan:

”Ynkliga små män.

Jo, visst kan döds- och våldtäktshot bestraffas. Poddar kan klippas om. Sponsorer kan dra sig ur. Lyssnare och biljettköpare kan i handling visa vad de tycker.

Men den där homosociala ynkligheten krävs det lite större insats för att råda bot på. Jag undrar vad ‘Alla mina kamrater’ ska prata om nästa vecka?”

Greta Thurfjell, Nöjesguiden:

”Och grejen är att jag har älskat K. Svensson. Jag har skrattat så jag har gråtit åt honom fler gånger än jag kan räkna, jag har lyssnat på alla avsnitt av hans gamla podd Crazy Town två gånger, och jag har liksom inte drabbats av hans idiotiska utspel under det senaste året, även om han sakta falnat i rolighet i mitt inre. Men nu orkar jag inte mer.”

Ja, kära män, här får åsiktskorridoren faktiskt gärna smalna av ett slag.

 

Sök på Politism.se