Stäng
januari 30, 2017
Eric Rosén, chefredaktör
En demonstration hölls på torget i Härnösand i april förra året för en rättvis och jämlik vård. Foto: Mats Andersson/TT

Sjukvården viktigast – och nu ockuperas BB

Sjukvården är den viktigaste politiska frågan för väljarna. Det visar en ny undersökning från Novus.

Det här märks på flera sätt runt om i landet. Protesterna i Ångermanland har inte fått den breda massmediala uppmärksamhet de förtjänar, men där har vanligt folk gång på gång under det senaste året samlats och mobiliserat mot nedskärningar inom sjukvården. Och i Kalix samlades tusentals personer i höstas för att kräva att nedskärningarna på Kalix sjukhus stoppas.

I dag inleds en ockupation av BB i Sollefteå. Mammor, gravida och andra kommer att försöka hålla ut tills landstinget ändrar sig om nedläggningen av BB i Sollefteå.

Här pågår, lite under radarn, en folklig rörelse som kräver sin rätt. Som inte accepterar en försämrad välfärd. Som inte tycker att politiker – oavsett partitillhörighet – ska komma undan med att frånta människor möjligheten till vård som både är nära och i världsklass.

Det är rimliga krav, det hade var betydligt värre om de inte längre skulle ställas, om förväntningarna sänkts. Och de politiska partier som vill kalla sig progressiva måste förstå att de borde ansluta sig till rörelsen – inte stå bredvid eller på motståndarsidan.

Stöd ockupationen.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se