Stäng
november 30, 2016
Eric Rosén, chefredaktör

Ser polisen dig som en lättkränkt liten bitch?

Nästan alla som anmält dödshot, trakasserier eller kränkningar som sker på nätet kan vittna om hur hopplöst det känns. Ointresset från polisens sida hörs ofta redan vid anmälningen, de hyser inget hopp om att klara upp det eventuella brottet. Och det kan man ju på sätt och vis förstå, det är en överbelastad kår vars uppklarningsprocent även av grövre brott är för låg.

Men är det något som polisen inte borde göra är det att göra sig lustig över och förlöjliga de som kränks och utsätts. Ändå var det precis vad som hände på onsdagsmorgonen när hyllade sociala medier-polisen framför andra – ”YB Södermalm” – publicerade följande bild.

IMG_1662

”Jag är en liten bitch”, ”Jag vill ha tutte”, ”Ingen gillade mina selfies”. Okej.

Alldeles nyss tog YB Södermalm bort bilden och förklarade att de gjort fel men att de ”trodde det uppenbara skämtet skulle framgå”. Och nog förstod man att det var ett skämt. Men om man representerar en myndighet som är ansvarig för att utreda bland annat kränkningar är det kanske inte superroligt? De ska nog inte bli förvånade över att så många blev förbannade.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se