Stäng
februari 11, 2014
Eric Rosén, chefredaktör
Foto: Jessica Gow / SCANPIX

Sensationellt bisarrt när Attendo stämmer kommunen

Hör nu på go vänner så ska jag för er berätta! Attendo har misskött ett äldreboende så mycket att de inte längre får ansvar för verksamheten. Det har fått Attendo att inte reflektera och skämmas utan, wait for it……….., stämma kommunen för att de inte tjänar lika fett som om de fick fortsätta missköta samma äldreboende.

Det låter osannolikt. Men det är såhär det funkar. Och granskningarna av de vinstdrivna riskkapitalisterna i välfärden har många gånger visat storföretagandet från sin allra sämsta sida. Å den ena sidan alla skandaler – från Carema till JB Education – och å den andra retoriken. Som när Almega – och sen även Annie Lööf (C) och Göran Hägglund (KD) – ville att debatten om vinst i välfärden skulle tystas och stillas eftersom den ”gett 9 000 färre jobb” (rent hittepå, för övrigt).

Nu får vi alltså se ännu en bisarr baksida med närvaron av vinsthetsande girigbukar i välfärden. Attendo, vars vd och koncernchef Henrik Borelius hela tiden stått mycket regeringen Reinfeldt och gjort enorma pengar på just den närheten, stämmer nu Örebro Kommun.

PRESSRELEASER

från Cision

Sök på Politism.se